Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Cupcakes, cakes en taarten invriezen

Cupcakes, cakes en taarten invriezen

1 reactie


Hoe kun je je cakes, cupcakes en taarten het beste invriezen? In deze baktip leggen wij dat uit.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Je hebt er wel wat geduld voor nodig, omdat je baksels echt volledig afgekoeld moeten zijn voor je ze invriest, maar het scheelt je op de lange duur erg veel tijd! Omdat je in het voren kunt bakken, voor een bestelling, een verjaardag of een ander feestje.

Je kunt de meeste cakes, cupcakes, biscuit of kapsels zonder probleem invriezen,

Het is ontzettend belangrijk dat je je baksel volledig af laat koelen voor je deze gaat invriezen. Wanneer je baksel nog wat warm is, ontstaat er condensatie en krijgen je cupcakes die bekende kleffe toplaag.

Zodra je baksel volledig afgekoeld is kun je deze gaan invriezen. Cakes, biscuit en kapsels kun je het beste inpakken in huishoudfolie, dit zorgt er namelijk voor dat je cakes, biscuits en of kapsels niet uitdrogen in de vriezer door vriesbrand, vriesbrand is schade aangebracht aan smaak en structuur door het verdampen van ijskristallen aan het oppervlak van bevroren voedsel, welke niet goed verpakt zijn.

Cupcakes kun je invriezen in een ziplockbag. Ik vries de cupcakes altijd per vier in, in een 1 literzakje, zo houden de cupcakes ruimte en vriezen ze niet aan elkaar vast.

Maar let op! Zorg er echt voor dat je cupcakes volledig afgekoeld zijn voor je ze invriest, anders kan door condensatie de bakingcup loslaten en dat zou ontzettend jammer zijn.

Vries je baksels in hun blootje in! Voor het beste resultaat kun je de baksels het beste zonder versiering en vulling invriezen. Dit zorgt er voor dat je baksels niet uitdrogen. Op internet vindt je veel baktips (ook ik heb het wel eens gezegd) waarin gesproken wordt dat je gedecoreerde cupcakes prima kunt invriezen, dat kan ook. Maar!!!!  Botercreme, marsepein of fondant kan gaat zweten tijdens het ontdooien. En dan is al je harde werk voor niks geweest.

Haal je baksel een aantal uur (het beste is de nacht van te voren) voor je deze wilt vullen en decoreren uit de vriezer, zodat je baksel langzaam kan ontdooien.

Zorg er voor dat je baksel volledig ontdooid is voor je deze gaat versieren, omdat dit ook weer voor condensatie kan zorgen, waardoor je decoraties kunnen gaan zweten en alles mislukt.
Laat je baksels niet langer dan drie maanden in de vriezer liggen. Alles heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum en huisgemaakte baksels (zonder conserveringsmiddelen) verliezen na deze drie maanden toch veel van hun smaak.

Schrijf altijd de invriesdatum op de ziplockbag of plak een sticker met datum op het folie of doosje.

Een handig baktrucje is, om je cake of biscuits in folie in te pakken en daarna terug te plaatsen in het (afgewassen)bakblik en dan in te vriezen, hierdoor behoudt je baksel zijn vorm en kan niet in de verdrukking komen door de andere diepvriesproducten in je vriezer!


Een reactie op “Cupcakes, cakes en taarten invriezen”

  1. Marc zegt:

    Het is goed uitgelegd ,zonder moeilijk worden en enz.

Geef een reactie