Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Boter op kamertemperatuur

Boter op kamertemperatuur

Geen reacties


In het recept staat zachte boter, maar de boter staat nog in de koelkast, wat nu?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Bij bijna elk recept staat het wel, zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Wanneer alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben, zullen ze beter met elkaar vermengen. Meestal moet je de boter minstens twee uur voor je gaat bakken uit de koelkast halen , zodat de boter zacht en op kamertemperatuur is wanneer je gaat bakken, maar wat als je dit nu vergeten bent? Geen nood met dit simpele baktrucje.

  • Plaats de boter, nog in de papieren verpakkingswikkel, in de magnetron
  • Draai de magnetronstand naar ontdooien
  • Zet  de magnetron aan en stop na 8 seconde.
  • Leg de boter nu ondersteboven en zet  de magnetron weer 8 seconde aan.
  • De boter is nu super zacht, maar niet gesmolten.

Elke magnetron is anders, dus wellicht duurt het bij jouw magnetron iets langer of iets korter dan 16 seconde!

Mocht je boter nu toch gesmolten zijn, geen nood, plaats de boter terug in de koelkast zodat deze weer op kan stijven.

En probeer het met een ander stuk boter opnieuw.

 


Geef een reactie