Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
Zonnebloem chocoladetruffels

Zonnebloem chocoladetruffels

Bijgewerkt op

Eenvoudig recept om met een paar chocolade cupcakes, gele smeltchocolade, hazelnootpasta en pure hagelslag mooie chocoladetruffels te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

0 minuten

60 minuten

12

Een tijdje geleden liet ik jullie zien hoe eenvoudig het is om een DIY chocolade cakemix te maken en dat je daar natuurlijk heerlijke chocolade cupcakes en chocolade cupcakekoekjes mee kunt bakken.

En vandaag wil ik jullie laten dat je met deze chocolade cupcakes, gele candymelts, hazelnootpasta en pure chocoladehagel heel eenvoudig heerlijke chocoladetruffels kunt maken.

Super makkelijk en een geweldige trakatie voor bijvoorbeeld moederdag!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Zonnebloem chocoladetruffels te maken?

Ingrediënten

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Zonnebloem chocoladetruffels?

    1. Smelt de gele smeltchocolade beetje bij beetje in de chocoladesmelter.

      Voor het maken van dit recept is een chocoladesmelter erg handig omdat je het apparaat op de warmhoudstand kunt zetten en je chocolade gesmolten blijft en niet snel zal verbranden.

       
    2. Telkens wanneer er een paar schijfjes gesmolten zijn, kun je weer een paar schijfjes toevoegen.

      Roer de schijfjes zachtjes rond in het kommetje, zodat ze gelijkmatig smelten.

       
    3. Plaats 12 mini bakingcups op een dienblad of snijplank.

      Een paar bakingcups extra kan geen kwaad, omdat het kan gebeuren dat terwijl je straks de bakingcups van de chocolade afhaalt er per ongeluk een of twee breken! Ik spreek uit ervaring ;-)

      Vouw de bakingcups open en druk ze voorzichtig iets plat.

       
    4. Zodra alle gele candymelt gesmolten is, zet je de chocoladesmelter op de warmhoudstand.

      "Verf" met het brede kwastje een laagje op de bodem van de bakingcup.

       

       
    5. Met het dunnere kwastjes strijk je de smeltchocolade vanaf de bodem langs de zijkant omhoog.

      Zet de plank met bakingcups minstens tien minuten in de koelkast.

       
    6. Terwijl de eerste laag van de zonnebloemen staan uit te harden in de koelkast kun je in de mengkom 4 chocoladecupcakes verkruimelen.

       
    7. Voeg twee flinke eetlepels hazelnootpasta toe aan de verkruimelde cupcakes.

      Wat ook erg lekker is, is om pindakaas te gebruiken in plaats van hazelnootpasta!

       

       
    8. Verwissel de vork voor de siliconen spatel en meng de pasta stevig door de cupcakekruimels.

       
    9. Haal de plank met bakingcups weer uit de koeling en bestrijk de binnenzijde met een tweede gladde laag gesmolten gele candymelts.

      Plaats de plank met bakingcups terug in de koelkast en laat de chocolade minstens een kwartier uitharden.

       
    10. Schep met de mini cookiescooper 6 kleine balletjes uit het cupcakepastamengsel.

       
    11. Snij elk balletje in twee gelijke delen en druk de balletjes iets plat.

       
    12. Druk de rondjes in de pure chocoladehagel.

       

       
    13. Mocht de hagelslag nu niet goed blijft plakken kun je de bovenzijde van het cakerondje iets bestrijken met een klein beetje hazelnootpasta.

       
    14. Haal de plank met bakingcups weer uit de koelkast en trek heel voorzichtig de bakingcups van de gele smeltchocolade af.

       
    15. Plaats elk behagelde cakerondje in een van de gele zonnebloemen en dan zijn je Zonnebloem chocoladetruffels klaar!

       

Zonnebloem chocoladetruffels

Categorie:Pushcakes & Cakepops

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

3 reacties op “Zonnebloem chocoladetruffels”

  1. Chocolaaaaaaaaa❤️

  2. ik heb ene vorm om bollekes te bakken en heb ze dan in eiwitglazuur gerold en daarna in de hagelslag en die waren ook lekker .

  3. wolfje zegt:

    Leuk en lekker joh!!

Geef een reactie