Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vanille en aardbeien chocotruffels

Vanille en aardbeien chocotruffels

Bijgewerkt op

Heerlijke truffels maken met vanille sandwichkoekjes, roomkaas, kleine stukjes verse aardbei en mooie rode candymelts.
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

0 minuten

240 minuten

16

Heerlijke truffels maken met vanille sandwich koekjes, roomkaas, kleine stukjes verse aardbei en mooie rode candymelts.

Mocht je na het maken van deze heerlijke truffels helemaal de smaak te pakken hebben gekregen, dan hebben wij nog zo’n geweldig nobake truffel recept voor je in de vorm van cakepops!

Oreo cakepops

Oreo, roomkaas en chocolade cakepops bereidt met roomkaas en echte Belgische smeltchocolade, super eenvoudig om te maken en ze smaken ongelooflijk lekker!

Heel veel bakplezier

Lieve groetjes Marie-Louise

Wat heb je nodig om Vanille en aardbeien chocotruffels te maken?

Ingrediënten

  • 220 gram Vanille sandwich koekjes
  • 113 gram Roomkaas (bijv. Monchou)
  • 90 gram Verse aardbeien (in kleine stukjes gesneden)
  • 200 gram Rode candymelts

Hoe maak je Vanille en aardbeien chocotruffels?

  • Vanille en aardbeien chocotruffels maken

    1. Voor deze lekkere truffels heb je maar vier ingredienten nodig. Vanille sandwich koekjes, roomkaas, aardbeien en smeltchocolade.

       
    2. Stop de koekjes in het ziplockzakje, druk de lucht uit het zakje en "rits"het zakje dicht.

       
    3. Verpulver de koekjes in het zakje.

      Ik heb de schaal waar de koekjes in zaten heel hard op het zakjes gedrukt, om zo de koekjes te verkruimelen.

       
    4. Schep de verkruimelde koekjes en de roomkaas in de mengkom.

       
    5. Mix de twee ingredienten goed door elkaar.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van de mengkom om de ingrediƫnten goed te mengen.

       
    6. Bekleed een snijplank met bakpapier.

      Ik heb de onderzijde vastgeplakt, zodat het bakpapier niet kan gaan schuiven, wanneer je de plank in de koeling zet.

       
    7. Schep met de kleine ijslepel kleine balletjes uit het koekjesroomkaasmengsel.

       
    8. Druk de balletjes plat.

       
    9. Plaats in het midden een paar stukjes aardbei.

       

       
    10. Rol ze weer tot balletjes en plaats ze een voor een op het bakpapier.

      Plaats de snijplank met de balletjes in de koelkast en laat de roomkaas in ongeveer uurtje weer opstijven.

       
    11. Smelt de rode candymelt beetje bij beetje in een chocoladesmelter of Au bain Marie

       
    12. Blijf met de pollepel goed roeren, tot alle candymelts gesmolten zijn.

      Haal de schaal van de pan en droog de onderzijde van de schaal goed af.

      Pas op de schaal is heet!

       
    13. Haal de plank met witte bolletjes uit de koelkast en zet de gesmolten candymelts klaar.

      Rol de balletjes een voor een door de gesmolten candymelts.

       
    14. Til het gecoate balletje met twee vorken uit de schaal en laat het overtollige candymelt terug druppelen in de schaal.

      Leg de gecoate balletjes weer op de snijplank en plaats deze in de koelkast.

      Laat de balletjes minstens twee uur in d ekoelkast uitharden.

       
    15. Snij de overtollige candymeltrandjes langs de onderzijde van de bolletjes weg met het botermesje.

       
    16. Als laatste plaats je de bijgewerkte aardbeien en vanille chocotruffels in een mooi rood geruit cupcakemaker bakvormpje.

       

Vanille en aardbeien chocotruffels

Geef een reactie