Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Paasei cakepops maken

Paasei Cakepops

Bijgewerkt op

Een ei hoort erbij!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

75 minuten

240 minuten

50 cakepops

Super schattige cakepops in de vorm van paaseieren gemaakt door Bakerella!

Wat heb je nodig om Paasei Cakepops te maken?

Ingrediënten

Fijne cake

  • 200 gram Zachte roomboter
  • 200 gram Witte basterdsuiker
  • 10 gram Vanillesuiker
  • 4 Eieren (op kamertemperatuur)
  • snufje Zout
  • 200 gram Cakebloem

Vanille botercreme

Decoratie

Hoe maak je Paasei Cakepops?

  • Fijne cake bakken

    1. Verwarm de oven voor op 160*C en vet het bakblik in met de bakspray.

      Als je olie gebruikt om het bakblik mee in te vetten, dan moet je het bakblik ook nog even bestuiven met wat bloem.

       
    2. Mix op een gemiddelde snelheid in 10 minuten de boter, suiker, vanillesuiker en het zout tot een romige massa.

       
    3. Mix vervolgens een voor een de eieren door de romige boter, waarbij je er voor zorgt dat je het volgende ei pas toevoegt zodra de vorige volledig is opgenomen door de botermassa.

       
    4. Spatel de cakebloem in drie keer door de botermassa.

       
    5. Schenk het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake gaar en goudbruin in 75 minuten.

       
    6. Laat de cake de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven , maar in het blik afkoelen, daarna kun je de cake op een bord in de koelkast volledig laten afkoelen.

       
  • Botercreme maken

    1. Bereid de boterecreme volgens ons heerlijke vanille botercreme recept.

       
  • Cakepops versieren

    1. Verkruimel in een mengkom de afgekoelde cake en spatel hier steeds wat van de botercreme doorheen, totdat je een mooie mix van cakekruimels en botercreme hebt.

       
    2. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en draai van de mix kleine eieren en leg deze op het bakpapier en plaats ze 2 a 3 uur in de koelkast.

       
    3. Smelt de chocolade au bain marie.

      Dip een lolliestokje in de witte candy melt en prik deze in het cake-ei, herhaal dit bij alle cake-eieren en plaats ze weer even in de koelkast.

      Zo hard de chocolade snel uit en blijft het lolliestokje goed zitten.

       
    4. Dip en draai de cake-eieren op de stokjes een voor een door de gesmolten chocolade, tik voorzichtig met het stokje op de rand van het kommetje om het teveel aan chocolade af te tikken.

       

       
    5. Versier de cakepop dan direct met de gekleurde suiker.

       
    6. Zet de paasei cakepops in het stuk piepschuim en laat de chocolade aan de lucht drogen en uitharden.

       

Vrolijk Pasen!

Categorie:Pushcakes & Cakepops

Smaken:

Bron/Foto: Bakerella

Geef een reactie