Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Oreo cakepops

Oreo cakepops

Bijgewerkt op

Makkelijk recept voor heerlijke Oreo praline cakepops.
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

0 minuten

240 minuten

12

Oreo, roomkaas en chocolade cakepops bereid met roomkaas en echte Belgische smeltchocolade, super eenvoudig om te maken en ze smaken ongelooflijk lekker!

Heel veel bakplezier

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Oreo cakepops te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Oreo cakepops?

  • Oreo roomkaas chocolade lollies maken

    1. Voor deze heerlijke cakepops heb je maar drie ingrediƫnten nodig, Oerokoekjes, witte smeltchocolade en roomkaas.

       
    2. Stop de Oero's in het ziplockzakje, druk de lucht uit het zakje en "rits"het zakje dicht.

       
    3. Verpulver de Oreo's in het zakje.

      Ik heb met de schaal waar de Oreo's in zaten heel hard op het zakje gedrukt om zo de koekjes te verkruimelen.

       
    4. Schep twee eetlepels van het Oreopulver in een apart schaaltje.

       
    5. Schep de verpulverde Oreos en de roomkaas in de kom van de standmixer

       
    6. Mix de ingredienten grondig door elkaar.

       
    7. Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van de mengkom om de ingrediƫnten goed te mengen.

       
    8. Bekleed een snijplank met bakpapier.

      Ik heb de onderzijde vastgeplakt, zodat het bakpapier niet kan gaan schuiven, wanneer je de plank in de koeling zet.

       
    9. Schep met de kleine ijslepel kleine balletjes uit de zwarte koekjes roomkaas.

       
    10. Geef met je handen nog wat meer vorm aan de balletjes en plaats ze een voor een op het bakpapier.

      Plaats de snijplank met de balletjes in de koelkast en laat de roomkaas in ongeveer 20 minuten weer opstijven.

       
    11. Breng de pan met water aan de kook.

       
    12. Draai de hittebron uit en plaats de glazen schaal in de pan.

      Let op dat er geen water of stoom in de schaal kan komen!

      Giet 200 gram witte chocolade in de glazen schaal.

      Smelt de witte Belgische chocolade al roerend.

       
    13. Zodra de chocolade volledig gesmolten is haal je de schaal van de pan en zet de de schaal op een treefje.

      Pas op! de schaal kan behoorlijk warm zijn!

       
    14. Haal de plank met zwarte bolletjes uit de koelkast en zet de gesmolten chocolade en de stokjes klaar.

       
    15. Doop het uiteinde van het lolliestokje in de gesmolten chocolade.

       
    16. Steek het lolliestokje met de chocoladezijde in de oreo cakepop.

      Plaats de cakepops nog minstens tien minuten in de koelkast zodat de smeltchocolade uit kan harden en het stokje stevig vast komt te zitten.

       
    17. Plaats de schaal met gesmolten chocolade weer op de pan (de hittbron kan uitblijven, het water is nog warm genoeg)

      En smelt de overgebleven 100 gram chocolade al roerend door de al gesmolten chocolade.

       
    18. Om de cakepops straks de ruimte te geven heb ik drie grote koffiemokken voor een derde deel gevuld met kristalsuiker.

      Zodat ik per mok, vier cakepops in de koelkast kan plaatsen en de cakepops niet in de verdrukking komen en aan elkaar vast gaan plakken.

       
    19. Haal de plank weer uit de koelkast en plaats de schaal met gesmolten chocolade weer op het treefje (pas op, heet!) zet ook het schaaltje met Oreopulver klaar.

       
    20. Doop de cakepops een voor een in de gesmolten chocolade en tik voorzichtig het overtollige chocola van de cakepop af.

       
    21. Besprenkel de bovenzijde van de cakepop met een klein beetje Oreopulver.

       
    22. Zet in elke mok vier cakepops en plaats de mokken in de koelkast laat de cakepops nu minstens vier uur rusten, zodat de roomkaas en de chocolade goed op kan stijven.

       

Oreo cakepops

3 reacties op “Oreo cakepops”

  1. Kiana zegt:

    Ook deze waren een succes, maar mijn vraag is, kan ik i.p.v. oreo’s ook gewoon cake gebruiken?

    Graag wilde ik ook met knettersuiker werken, kan ik deze in de lolly verwerken of kan ik ze er enkel bovenop strooien?

    • Hallo Kiana,

      Kijk anders even tussen onze andere cakepoprecepten, wanneer je cake gebruikt kunt je het beste botercreme gebruiken, ipv roomkaas zoals bij deze oreo cakepops.
      En ik zou de knettersuiker inderdaad aan de buitenzijde gebruiken, maar vaak activeer je het geknetter door vocht, dus ik wete niet precies wat er gebeurd wanener je de suiker in d ecakepos verwerkt, maar ook niet wanneer je het aan de buitenzijde over de chocoladelaag sprenkelt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie