Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Nutella praline lollies

Nutella praline lollies

Bijgewerkt op

Duidelijk recept om heerlijke nutella hazelnoot praline lollies te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

0 minuten

4 minuten

12 Lollies

Ik kwam dit recept tegen op Youtube, maar dan gemaakt als kleine pralines geserveerd in een ienie mini bakingcup maar ik dacht, het is misschien wel heel erg leuk om hier bonbons op een stokje van te maken!

In dit recept laat ik jullie aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s zien hoe je zelf deze heerlijke Nutella hazelnoot praline lollies maakt.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Nutella praline lollies te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Nutella praline lollies?

    1. Breng de pan met water aan de kook.

       
    2. Draai de hittebron uit en plaats de glazen schaal in de pan.

      Let op dat er geen water of stoom in de schaal kan komen!

      Giet de Belgische chocolade in de glazen schaal.

       
    3. Voeg vervolgens de Nutella, de boter en de slagroom toe.

       
    4. Smelt de ingredienten al roerend met de pollepel.

       
    5. Haal de schaal van de pan af, roer de vanille pasta door de massa en laat de massa nu afkoelen tot kamertemperatuur.

       
    6. Zodra de chocolade pralinevulling afgekoeld is schenk je deze in het vierkante bakblik.

      Plaats het bakblik in de koelkast en laat het in anderhalf tot twee uur opstijven.

      Niet langer dan twee uur!

       
    7. Bekleed de snijplank met het bakpapier.

       
    8. Schep met de kleine ijslepel een klein balletje uit het pralinevulling.

       
    9. Rol het pralineballetje door de gehakte hazelnootjes.

      Nu kun je het balletjes ook mooi rond rollen, zonder hele vieze chocolade handen te krijgen.

       
    10. Plaats de Nutella pralines op het bakpapier.

      Zet de plank met Nutellapralines nog even in de koelkast.

       
    11. Smelt de 50 gram Belgische chocolade in de chocolade smelter.

       
    12. Doop het uiteinde van het lolliestokje in de gesmolten chocolade.

       
    13. Steek het lolliestokje met de chocoladezijde in de praline.

      Plaats de lollies nog minstens een uur in de koelkast zodat de smeltchocolade uit kan harden en het stokje stevig vast komt te zitten.

       
    14. Serveer je Nutella praline lollies in longdrinkglas, om de lollies stevig te laten staan kun je het glas voor 1/3 deel vullen met kristalsuiker.

       
    15. Schenk de overgebleven chocolade op een bakpapiertje en strijk het glad uit.

       
    16. Vouw het bakpapier dubbel en plaats het in de koelkast.

      Zodra de chocolade is uitgehard kun je het in kleine stukjes breken en droog  bewaren voor een volgende keer.

       

2015-11-21-14-22-52-716

5 reacties op “Nutella praline lollies”

  1. Kiana zegt:

    Dank je wel voor dit lekkere recept! Ik heb deze gemaakt en was een groot succes, bij jong en oud. Nu moet ik ze opnieuw maken voor de verjaardag van mijn zoontje. (zegt genoeg zeker)

    • Hallo Kiana,

      Nou dat zegt inderdaad genoeg :-D

      Ik heb redelijk vaste bakdagen voor onze nieuwe recepten, en dat trekt vaak mensen aan ;-) Toen ik deze lollies had gemaakt, moest ik mijn best doen om er zelf nog een te mogen proeven :-D

      Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je zoontje en heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie