Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cakepops

Cupcake Cake Pops

Bijgewerkt op

Is het een cupcake of een cakepop?
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

45 minuten

180 minuten

Heel veel!

Prachtige Cupcake cakepops van Bakerella

Wat heb je nodig om Cupcake Cake Pops te maken?

Ingrediënten

Chocolade cake

  • 1 1/2 cup Ongezoete cacaopoeder (177 gram)
  • 3 cup Cakebloem (375 gram)
  • 3 cup Suiker (600 gram)
  • 1 el Baksoda (Natriumbicarbonaat)
  • 1 1/2 tl Zout
  • 3/4 cup Plantaardige olie (187,5 ml)
  • 1 1/2 cup Karnemelk (375 ml)
  • Vanille smaakmaker
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 3 Losgeklopte eieren (maat L)
  • 1 1/2 cup Heet water (375 ml)
  • Ongezoute boter (Invetten van bakblik)
  • Cacaopoeder (Bestrooien van bakblik)

Roomkaas frosting

Decoratie

Hoe maak je Cupcake Cake Pops?

  • Cake bakken

    1. Verwarm de oven voor op 175*C.

      Vet het cakeblik in en bestrooi het vervolgens met cacaopoeder.

      Hou het blik even onderste boven boven de gootsteen om zo het overtollige poeder te verwijderen.

      Zeef cacao, meel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in de mengkom

      Mix in ongeveer 2 minuten, op een lage snelheid de olie, karnemelk, vanille, eieren en warm water tot een gladde massa

      Voeg nu in drie gelijke delen het meel-mengsel al mixend bij het olie-mengsel.

      Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake gaar en donkerbruin in ongeveer 45 minuten, waarbij je na 22,5 minuut het cakeblik draait

      Laat de cake de eerste 20 minuten na het bakken afkoelen in het blik, daarna kun je het verder laten afkoelen op een rooster.

       
  • Frosting maken

    1. Mix in ongeveer 30 seconde de roomkaas en de boter op een hoge snelheid tot een romige massa.

      Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg geleidelijk de suiker toe.

      Voeg de vanillesmaakmaker toe en mix de frosting nog 1 minuut op de hoogste snelheid.

       
  • Cakepops maken

    1. Smelt de chocolade in de compacte chocoladesmelter van Babycakes

      Bekleed de bakplaat met bakpapier

      Snij de cake in twee stukken en wrijf deze twee delen boven de kome tegen elkaar aan tot er kleine kruimels ontstaan.

      Schep de cakekruimels in de kom met de roomkaas frosting en meng in 10 tot 15 minuten, de cake en frosting al scheppend met een grote lepel tot een massa.

      Rol vervolgens van deze roomkaas-chocoladecake-frosting kleine balletjes met een doorsnede van 4 centimeter.

      Leg alle balletjes op de bakplaat en zet de bakplaat nu 2 uur in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

      Druk voorzichtig alle balletjes voor de helft door het kleinste bloemvormige uitsteekvormpje, en schuif ze voorzichtig weer omhoog. Op deze manier krijgen de balletjes een cupcakevorm. Plaats de bakplaat met kleine cupcakejes weer even in de koelkast.

      Dompel de cupcakejes vervolgens na 10 minuten met de onderkant onder in de gesmolten chocolade candy melts.

      Steek vervolgens in elke cupcake een stokje en laat het chocolade glazuur 20 tot 25 even uitharden.

      Dompel de bovenkanten van alle cupcake lolly's onder in de gesmolten roze candy melts, druk eenchocolaatje boven op het roze glazuur en strooi wat hagelslag of musketzaad over de roze candy melts.

      Steek alle Cupcake Pops in het piepschuim en laat ze daar nu zeker anderhalf uur uitharden.

       

Categorie:Pushcakes & Cakepops

Smaken: ,

Bron/Foto: Bakerella

7 reacties op “Cupcake Cake Pops”

  1. Ingrid zegt:

    hoeveel is 1 cup?
    wil graag het recept gaan proberen.

    Groetjes
    Ingrid

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Ingrid,

      Bij cupcakesenmuffins.nl gaan we uit van het principe meten is weten!

      Zie technieken: >> Ingrediënten meten <<

      1 cup staat gelijk aan 2,5 dl voor zowel de natte als de droge ingrediënten.

      Laat je me nog even weten of ze gelukt zijn?
      Een foto van jouw Cake Pops mag je me altijd mailen redactie@cupcakesenmuffins.nl.
      Want als je het leuk vindt, verwerk in jouw foto bij de reacties!

      Ik hoop dat ik je zo voldoende geïnformeerd heb.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise aka Miss Baksel

  2. Monique zegt:

    Hoeveel is 1 cup meel of suiker en 1 cup vloeistof?

  3. Monique zegt:

    Sorry, ik had de vraag van Ingrid wel gezien, maar het antwoord niet. Nu wel, dus mijn vraag is eigenlijk al beantwoord.

    Groetjes,
    Monique

  4. Ingrid zegt:

    Hartelijk dank voor de reactie.
    Zal nog even duren voor ik aan de slag kan.
    Heb eerst nog wat taarten te maken. En mijn 1e opdracht meteen
    een bruidstaart.
    Als ik ze gemaakt hebt stuur ik uiteraard een foto.
    Of ze moeten heel erg mislukken ;-)

  5. Miss Baksel zegt:

    Hoi Ingrid,

    Owh gaaf een bruidstaart, maak je een klassieke of een Topsy Turvy taart?

    Een TT lijkt mij helemaal geweldig als bruidstaart, ik kwam laatst een foto tegen van een TT bruidstaart, waarbij het bruid poppetje het bruidegom-poppetje vasthield omdat hij er anders af zou vallen. Hilarisch!!!

    Heel veel succes en bakplezier

    Lieve groetjes

    Marie-Louise