Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade Cakepops

Cakepops

Bijgewerkt op

Cakepops verrassend lekker!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

50 minuten

120 minuten

30 Cakepops

Wat heb je nodig om Cakepops te maken?

Hoe maak je Cakepops?

  • Chocolade noten cake maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

      Verwarm de oven voor op  ca. 160*C en vet het bakblik alvast in met de bakspray.

      Meng alle ingredienten met de garde in circa 5 minuten goed door elkaar.

      Vet de vierkanten bakvorm en vul deze 1/2 tot 3/4 met het beslag.

      Plaats het blik in het midden van de oven en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten.

      Laat de cake de eerste 10 minuten in het bakblik (buiten de oven) afkoelen, daarna kan de cake verder afkoelen op het rooster.

       
  • Basis botercreme maken

    1. Mix in de beslagkom de boter en de Krisco tot een smeuïg geheel, voeg vervolgens de vanille smaakstof toe.

      Mix daarna op gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de suikerbakkerspoeder toe.

      Schraap tussendoor met de siliconen spatel de creme goed van de randen en de bodem zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

      Zodra alle poedersuiker toegevoegd is, lijkt de creme wat droog te worden, voeg de melk toe en mix op gemiddelde snelheid het beslag tot een glad en luchtig geheel.

       
  • Cakepops maken

    1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en trek de handschoentjes aan.

      Breek de afgekoelde cake in stukken en plaats deze in de mengkom. verkruimel de cakestukken nu met je handen of de pollepel.

      Schep de cakekruimels in de kom met de botercreme en meng in 10 tot 15 minuten, de cake en botercreme al scheppend met de pollepel tot één massa.

      Rol vervolgens van deze botercreme-chocoladecake kleine balletjes met een doorsnede van 4 centimeter.

      Leg alle balletjes op de bakplaat en zet de bakplaat nu 2 uur in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

      Smelt de smeltchocolade in de chocolade smelter.

      Steek het stkje even in de gesmloten chocolade en steek dan in ee in elk balletje een stokje, plaats de plaat nu nogmaals 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden en de stokjes vastzitten aan de cakeballetjes.

      Dompel vervolgens een deel van de balletjes onder in de heerlijke Belgische smeltchocolade, een deel dompel je onder in de witte smeltchocolade en het laatste deel dompel je onder in de pastelblauwe smeltchocolade , zodat je even veel bruine, witte en blauwe balletjes hebt.

      Prik alle stokjes in het piepschuim en laat de chocoladelaag nu zeker 10 minuten uitharden.

      Vul elke spuitzak met een kleur candy melts en *knip van elke zakje de punt af.

      *Let op dat het plastic puntje niet in de chocolade of op je cakepops terecht komt!

      Zodra de chocoladelaag uitgehard is kun je met een contrasterende kleur chocola dunnen streepjes over de cakepops trekken.

       

5 reacties op “Cakepops”

  1. Muriel zegt:

    Hoi Marie Louise, wat zou je adviseren als candy melt voor veganistische cake pops? Groetjes Muriel

    • Hallo Muriel,

      Ik heb er zelf nog nooit gebruik van gemaakt, maar er schijnt vegan chocolade in wit, melk en puur verkrijgbaar te zijn.
      Als je googled op vegan chocola, dan vind je verschillende linkjes naar webshops en fora, waar men het verkoopt of er over praat.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Ik heb zowel een recept voor vegan cake (voor de vulling) en voor de cakepops. De coating van de cakepop kan je ook maken met glazuur (verhouding: 3 eetlepels poedersuiker, 2 theelepels water). Hopelijk kom je er zo uit ;)
    recept vegan cake: http://www.artyfartyfarm.com/?page=perfecte-cupcakes-en-topping
    recept cakepops: http://www.artyfartyfarm.com/?page=maak-zelf-cakepops

Geef een reactie