Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Zweedse Muffins

Zweedse Muffins

Gepost op

Heerlijk na een dagje winkelen in het bekende Zweedse woonwarenhuis!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingredienten

  • 1 dopje rum-extract
  • 1 el warm water
  • 1 tl kardemom (gemalen)
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 250 gr bloem
  • 30 gr gehakte walnoten
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr rozijnen (gewassen)
  • 60 gr suiker
  • zout

Benodigdheden

  • 1 dessertschaaltje
  • 2 beslagkommen
  • garde
  • invet-spray
  • muffinblik
  • pollepel
  • rooster
  • steelpannetje
  • zeef

Beslag maken

  • Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.
  • Roer in het dessertschaaltje de lepel warm water, het rumextract en de rozijnen goed door elkaar.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het bakpoeder en iets zout aan toe.

[AdSense]

  • Maak in het midden van het bloemmengels een kuiltje.
  • Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.
  • Roer het eierenmengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje en roer ¬†alles snel door elkaar.
  • Het rozijnenmengsel en de gehakte walnoten en gemalen kardemom door het beslag roeren.

Muffins bakken

  • Verwarm de oven voor op 200*C en spuit het muffinblik in met de invetspray.
  • Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.
  • Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!
  • Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

3 reacties op “Zweedse Muffins”

  1. Griet zegt:

    Gisteren gemaakt… het was heeeeeerlijk :-) super receptje!
    ik heb wel de noten er uit gelaten, wegens mij allergie.
    ik heb een kleine rum topping opgezocht en de muffins hiermee versierd.

    Topping
    5 eetlepels bruine rum
    2 eetlepels lichte basterdsuiker

    laten smelten tot een siroopje!

    GRIETjes

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Je hebt ons weer prachtige foto’s gestuurd, de muffins zien er echt super lekker uit!

    Mag ik je rumglazuur plaatsen als recept bij de toppingen?

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Griet zegt:

    ja hoor dat mag zeker…

Geef een reactie