In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Zweedse Muffins

Zweedse Muffins

Gepost op

Heerlijk na een dagje winkelen in het bekende Zweedse woonwarenhuis!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingredienten

  • 1 dopje rum-extract
  • 1 el warm water
  • 1 tl kardemom (gemalen)
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 250 gr bloem
  • 30 gr gehakte walnoten
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr rozijnen (gewassen)
  • 60 gr suiker
  • zout

Benodigdheden

  • 1 dessertschaaltje
  • 2 beslagkommen
  • garde
  • invet-spray
  • muffinblik
  • pollepel
  • rooster
  • steelpannetje
  • zeef

Beslag maken

  • Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.
  • Roer in het dessertschaaltje de lepel warm water, het rumextract en de rozijnen goed door elkaar.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het bakpoeder en iets zout aan toe.

[AdSense]

  • Maak in het midden van het bloemmengels een kuiltje.
  • Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.
  • Roer het eierenmengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje en roer ¬†alles snel door elkaar.
  • Het rozijnenmengsel en de gehakte walnoten en gemalen kardemom door het beslag roeren.

Muffins bakken

  • Verwarm de oven voor op 200*C en spuit het muffinblik in met de invetspray.
  • Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.
  • Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!
  • Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

3 reacties op “Zweedse Muffins”

  1. Griet zegt:

    Gisteren gemaakt… het was heeeeeerlijk :-) super receptje!
    ik heb wel de noten er uit gelaten, wegens mij allergie.
    ik heb een kleine rum topping opgezocht en de muffins hiermee versierd.

    Topping
    5 eetlepels bruine rum
    2 eetlepels lichte basterdsuiker

    laten smelten tot een siroopje!

    GRIETjes

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Je hebt ons weer prachtige foto’s gestuurd, de muffins zien er echt super lekker uit!

    Mag ik je rumglazuur plaatsen als recept bij de toppingen?

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Griet zegt:

    ja hoor dat mag zeker…

Geef een reactie