In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Wortel en rozijnen muffin

Wortel en Rozijnen Muffin

Bijgewerkt op

Een verrukkelijke en gezonde ontbijt traktatie!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

90 minuten

24 Muffins

Heerlijk als ontbijt, maar ook een verrukkelijke traktatie bij de Paasbrunch!

Wat heb je nodig om Wortel en Rozijnen Muffin te maken?

Ingrediënten

  • Natuurlijke vanille smaakstof
  • 1/2 tl Zout
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 ml + 2 el Melk
  • 125 gram Crème Fraise
  • 125 gram + 1 el Gesmolten boter
  • 170 gram Kristalsuiker
  • 2 tl Gemalen kaneel
  • 225 gram Suikerbakkerspoeder
  • 3 Eieren (maat M)
  • 300 gram Geraspte wortels
  • 300 gram Bloem

Hoe maak je Wortel en Rozijnen Muffin?

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C en vet het muffinblik vast in.

       
    2. Meng in een beslagkom de bloem, kaneel, bakpoeder en zout.

       
    3. Schep in de andere beslagkom de eieren en de kristalsuiker door elkaar.

       
    4. Voeg de geraspte wortelen, rozijnen, 100 ml melk, en 125 gr. gesmolten boter toe aan het eiermengsel

       
    5. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk hier de natte ingredienten in, roer in 8 tot 10 bewegingen de natte en droge ingrediënten door elkaar.

       
    6. Vul alle vakjes van de muffins tot ongeveer twee-derde met het beslag.

       
    7. Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

       
    8. Spoel een beslagkom om en meng de crème fraise en de eetlepel boter goed door elkaar.

       
    9. Voeg daarna schep voor schep de poedersuiker, de vanille smaakstof en de twee eetlepels melk toe.

       
    10. Besprenkel de muffins met dit mengsel zodra je ze uit de oven haalt om ze te laten afkoelen.

       
    11. Laat de muffins de eerste 10 minuten afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , , ,

Bron/Foto: Jessica

Geef een reactie