Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Bosbessen Muffins

Bosbessen Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijke muffins bereidt met verse bosbessen!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

10 minuten

24 Muffins

Mijn favoriete muffin recept!

Ook heerlijk met diepvriesfruit, ik maak dit recept heel vaak voor mijn kinderen de ene keer met aardbeien uit de vriezer en de ander keer met  bijvoorbeeld diepvries mango.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes Marie-Louise

Wat heb je nodig om Bosbessen Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 1/2 tl Zout
  • 1 Ei
  • 100 ml Plantaardige olie
  • 200 ml Yoghurt
  • 2 tl Bakpoeder
  • 225 gr Suiker
  • 350 gr Bloem
  • 350 gr Bosbessen

Hoe maak je Bosbessen Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 200℃ en spray het muffinblik in met de invet-spray

      Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout en zet het apart.

       
    2. Meng in een andere grote kom de olie, eieren en yoghurt.

       
    3. Voeg de droge ingrediënten op 1 eetlepel na, bij het yoghurtmengsel.

       
    4. Deze ene eetlepel kun je door de bosbessen roeren.

       
    5. Roer het mengsel goed door elkaar, daarna kun je de bosbessen door het mengsel scheppen.

       
    6. Vul de vakjes van het muffinblik voor tweederde met beslag.

       
    7. Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

       
    8. Leg een schone theedoek op het aanrecht en haal het muffinblik uit de oven plaats deze ondersteboven op de theedoek en en laat de muffins zo volledig afkoelen.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

32 reacties op “Bosbessen Muffins”

  1. Hanneke zegt:

    heerlijke muffins. Makkelijk gemaakt en redelijk gezond

  2. Roos zegt:

    Fantastische muffins! We hebben er lekker van gesmuld!

    • Hallo Roos,

      Dit is mijn favoriete muffin recept, als ik thuis muffins maak, volg ik altijd dit recept en de smaak varieer ik,
      door bijvoorbeeld de doosjes fruit uit de vriezer te gebruiken.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Vanessa zegt:

    Volgens mij moet bij stap 2 de ‘suiker’ verwijderd worden. Want je hebt de suiker in stap 1 al gebruikt. Toch?
    Nog iets. Ik heb me een muisarm gedraaid om het beslag te mixen. Hoort het zo dik te zijn? Of heb ik weer wat verkeerd gedaan? :-)

    • Hallo Vanessa,

      De suiker bij stap 2 heb ik inderdaad even verwijderd, in principe kun je daar een klein beetje van de totale suiker gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk.

      Een muffinbeslag is ook inderdaad dikker en klonteriger dan een cupcakebeslag.

      Eem muffinbeslag roer je in maximaal 10 roer-bewegingen door elkaar zie onze tips & technieken pagina

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Marleen zegt:

    Lekkere muffins, maar ik vond de oliesmaak niet lekker. Zou ik ook gesmolten boter kunnen gebruiken?

    • Hallo Marleen,

      Welke olie heb je gebruikt? Ik maak deze muffins regelmatig (ik varieer dan met diepvries fruit, pakje van 250 gram) en de oliesmaak overheerst nooit.
      Als je een goede plantaardige olie gebruikt zul je hier nauwelijks iets van proeven.

      Maar om antwoord te geven op je vraag :-)

      Doordat boter vocht bevat kun je het niet een op een vervangen.
      De verhouding kun je bepalen op: 3 lepels olie op 4 lepels boter, het vocht in de boter verdampt grotendeels tijdens het bakken.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Stefanie zegt:

    Hallo,

    Ik zou dit receptje graag eens proberen, welke plantaardige olie gebruik ik het beste? Welk merk of van welke winkel? :)

    Alvast bedankt!

  6. mariam zegt:

    Welke yoghurt kan ik gebruiken? Alvast bedankt

  7. Iris zegt:

    Hoe kan je hiervan een gezondere variant maken?kan je de bloem vervangen door amandelmeel? En wat zou nog meer kunnen?

    • Hallo Iris,

      Cupcakes en muffins zijn natuurlijk niet gezond, en daar ook niet voor bedoeld, ze zijn gewoon voor de lekker :-)

      Je zou de suiker kunnen vervangen door zoetstof, let hierbij wel op de verhouding suiker/zoetstof, dit staat vaak vermeld op de verpakking van de zoetstof.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  8. Cecilia zegt:

    Dit recept lijkt me heerlijk! Mijne zitten nu in de oven!! Ze zien er lekker uit, en ik heb ipv een cup cake papiertje een geknipt bakpapiertje gedaan, nu zien ze er nog lekkerder uit!

  9. Jolanda zegt:

    Heerlijke smeuige muffins, ik heb framboos met blauwebessen uit de diepvries gebruikt.
    Een aanrader voor iedereen.

  10. Matthijs zegt:

    Lekkere muffins, niet te zoet en lekker smeuïg. Omdat de bosbessen in de supermarkt wat groen waren heb ik diepvries gebruikt, wat ook prima gaat als je ze even van te voren laat ontdooien.

  11. paulien zegt:

    Ik vond helaas de oliesmaak ook iets overheersen.. verder waren ze heerlijk! hoeveel boter precies zou ik moeten gerbuiken om de olie te vervangen?

    • Hallo Paulien,

      Een echte muffin word bereidt met olie en niet met boter, maar je zou eventueel de olie kunnen vervangen door 100 ml vloeibare boter, al veranderd de structuur van deze (mijn favoriete muffins) dan wel.

      Laat je me nog even weten hoe ze met boter geworden zijn?

      Lieve groetjes
      Marie-Louise

  12. Claudia zegt:

    HEERLIJK!!

  13. Bianca zegt:

    Ik heb de muffins gemaakt en ook weggegooid. Na 25 minuten waren niet gaar en zonder kleur. Na 35 minuten, dacht ik, gaar en bruin maar na het afkoelen keihard. Ik heb ze dus maar weggegooid… wat heb ik verkeerd gedaan ?

  14. Bianca zegt:

    Mijn elektrische oven heeft geen 1,2,3, standen maar gewoon °c. Had hem nu op 200°c boven en onder warmte. Lijkt me sterk dat een lagere (170°c) temperatuur met hetelucht de muffins dan wel gaar zijn. Ga het de volgende keer op de hetelucht proberen.

    • Ron zegt:

      Hallo Bianca,

      Receptenmakers gaan altijd uit van een gemiddelde temperatuur, vandaar ook onze tip over de verschillende oventemperaturen, maar ook dat geeft helaas nog geen garantie.

      Jouw oven heeft onder en bovenwarmte en hetelucht, dan raad ik je inderdaad aan om dit laatste de heteluchtstand te gebruiken en bij recepten uit te gaan van de gemiddelde temperatuur en deze dan naar heteluchtstand te zetten.
      Maar let op, elke heteluchtoven(merk) verschilt natuurlijk ook wee, wat kan betekenen dat jouw oven juist iets heter of iets kouder moet staan dan wat wij aangeven, maar na een paar keer uitproberen heb je dat wel in de gaten.

      Lieve groetjes en heel veel bakplezier!

      Marie-Louise

  15. Ze komen net uit de oven, en warm zijn echt heerlijk ;-) . Maar ik zou volgende keer iets minder bosbessen in doen.

  16. Sarah zegt:

    Ik heb het recept uitgeprobeerd maar de bessen maakte het geheel zuur smaken(ipv zoet)! Ik heb de diepvries bosbessen van AH gebruikt. Welke gebruiken jullie?

    • Hallo Sarah,

      Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, en maakt jouw vraag dan ook heel lastig.
      Ik maak zoals ik bij de intro al schreef dit recept heel vaak voor mijn kinderen en zij zijn echte zoetekouws.

      Door de bosbessen zal het inderdaad wat zuurder worden dan wanneer je ze bijvoorbeeld met diepvries aardbeitjes maakt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  17. EJ zegt:

    Om te beginnen: Wat een leuke site!
    Er staan zoveel tips op!

    Maar dat maakt het voor een beginner ook snel lastig…

    Nu mijn vraag.
    Kan ik ook een deel van het bloem vervangen door Maïzena om de muffins wat lucht

    • Hallo eefje,

      Dankjewel voor je complimentje.

      Op onze tips en techniekenpagina vind je de tip: Cakebloem maken, hier leggen wij het vervangen van bloem met een beetje maizena in uit.

      Om cakebloem te maken, vervang je van elke 100 gram bloem, 15 gram voor maizena.

      85 gram bloem +
      15 gram maizena =
      100 gram cakebloem

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  18. EJ zegt:

    Oeps er ging wat fout

    Maar kan ik een deel van het bloem vervangen door Maïzena om deze muffins wat luchtiger te maken? Of zijn deze muffins al vrij luchtig van zichzelf als je niet te veel mixt?

  19. leonie zegt:

    wat kun je ipv yoghurt gebruiken? kwark? en hoeveel?

Geef een reactie