In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Vanille muffins

Vanille muffins

Bijgewerkt op

Heerlijk romige vanille muffins bereidt met gecondenseerde en gezoete volle melk.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

90 minuten

15

Deze muffins zijn niet super gezond of een complete maaltijdvervanger, maar gewoon een lekkere traktatie bij een speciaal ontbijt of brunch zoals het ontbijt bij Vaderdag of Moederdag.

Deze heerlijk romige vanille muffins zijn bereidt met gecondenseerde en gezoete volle melk, bloem, bakpoeder, zonnebloemolie, water en drie eitjes en ons DIY vanille extract.Vanille extract maken

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes Marie-Louise

Wat heb je nodig om Vanille muffins te maken?

Ingrediënten

  • 210 gram Patentbloem
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 blikje Gecondenseerde volle melk met suiker
  • 125 ml Water
  • 100 gram Zonnebloemolie
  • 3 Eieren (maat S op kamertemperatuur)
  • 2 tl DIY vanille extract

Hoe maak je Vanille muffins?

  • Vanille muffins maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

      Op onze Tips & Technieken pagina vind je bij de baktips, een uitgebreide uitleg over, waarom ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn. 

       
    2. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakingcup.

      Klik het linkje aan om te zien op welke temperatuur of stand jouw oven moet staan, maar let op, elke oven is anders. Leer je oven kennen!

       
    3. Roer met de pollepel de bloem, bakpoeder, gecondenseerde melk en het water tot een schuimige massa.

      Zodra je de vier ingredienten bij elkaar in de mengkom doet, begint het bakpoeder wanneer het met het water in contact komt direct te bruisen.

       
    4. Mix in de tweede mengkom met de garde, de olie, de eieren en het vanille extract ook tot een schuimige massa.

       
    5. Spatel het eimengsel door het bloemmengsel.

      Niet overmixen!

       
    6. Een muffinbeslag heeft een andere structuur dan een (cup)cakebeslag en is dan ook niet glad, maar vaak nog wat klonterig van structuur.

      Wat is het verschil tussen een cupcake en een muffin?

       
    7. Vul de bakingcups tot driekwart met beslag en bak in 20 minuten de cupcakes gaar en goudbruin.

       
    8. Laat de muffins na het bakken 3 minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen

       
    9. Daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het afkoelrooster.

       

Vanille muffins

Categorie:Muffin Recepten

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Vanille muffins”

Geef een reactie