Muffins bakken

Muffin

Bijgewerkt op

Het basisrecept voor overheerlijke muffins!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

12 muffins

Het basisrecept voor overheerlijke muffins, een super vaderdag ontbijttip!

Wat heb je nodig om Muffin te maken?

Ingrediënten

  • 150 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 2,5 tl Bakpoeder
  • 250 gram Bloem
  • 50 gram Boter
  • 60 gram Suiker
  • Zout

Hoe maak je Muffin?

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje

       
    2. Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.

       
    3. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het bakpoeder en iets zout aan toe.

       
    4. Spatel de droge ingredienten goed door elkaar en maak in het midden van het bloem-mengels een kuiltje.

       
    5. Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.

       
    6. Roer de gesmolten boter door het ei-botermengsel en schenk het mengsel in het kuiltje, spatel daarna alles in 8 tot 10 roerbewegingen door elkaar.

       
    7. Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.

       
    8. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin!

       
    9. Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

18 Responses to Muffin

  1. Annet zegt:

    Voor hoeveel muffins is dit recept??

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Annet,

    Uit dit basis recept haal je +/- 12 muffins!

    Veel bakplezier

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Melissa zegt:

    Hey,

    ik vind m’n muffins een beetje droog en zacht, terwijl ik ze eigenlijk ‘moist and crunchy’ wil. Dus vochtig en knapperig….
    Hoe los ik dit op?

    Groetjes, Melissa

  4. Miss Baksel zegt:

    Hoi melissa,

    Heb je bij het bakken wel naar de oventemperatuur gekeken?

    Verwarm de oven voor op 175*C en spuit het muffinblik in met de invetspray.

    Dit is een linkje naar onze technieken pagina – Welke temperatuur bij welke oven.

    Want deze 175*C is een gemiddelde dit verschilt per oven!.

    Ik ben namelijk bang dat ze te heet en te lang gebakken zijn, want op die manier verliezen ze hun “moisterigheid” en worden ze droog.

    Je kunt de baktijd ook iets aanpassen en na 10 minuten het bakblik in de oven roteren (wel met ovenwanten aan), daarna nog 5 minuten bakken en de muffins controleren, door er zachtjes op de drukken, veren ze terug dan zijn ze klaar.

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  5. Ulrieke zegt:

    Hallo,
    Ik ben Ulrieke en word in november 13 jaar!
    Ik zit dus in het 2de middelbaar en we moeten in de les Techniek,
    een recept maken waar bloem in zit.
    Ik en mijn vriendin dachten aan muffins.
    En daarom ga ik je recept afdrukken en meenemen naar school, alvast bedankt voor het recept!!! Hopelijk worden het overheerlijke muffins!!

    X Ulrieke

  6. femke zegt:

    hoi ik wordt morgen 12jaar en ga mijn muziekvriendjes eens verrassen met jullie lekkere muffinrecept
    groetjes Femke

  7. A zegt:

    Hoi!

    Binnenkort wil ik graag muffins in verschillende smaken maken en dit recept als basis gebruiken. Stel dat ik stukjes chocolade of fruit door het beslag doe, blijven de baktijd en temperatuur dan gelijk?

    Alvast bedankt!

  8. A zegt:

    Hallo miss Baksel,

    Wat raadden jullie aan om te gebruiken, kristalsuiker of lichtbruine basterdsuiker?
    Heb ze nu met kristalsuiker gemaakt, maar ze hadden van mij wel iets zoeter gemogen. Nu twijfel ik of ik volgende keer meer suiker, of lichtbruine basterdsuiker zal gebruiken (zit naar mijn idee soms meer smaak aan), wat is jullie tip?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Anouk,

      Kristalsuiker
      De bekendste is kristalsuiker, die thuis wordt gebruikt om (warme) dranken en gerechten zoet(er) te maken. Voedingsmiddelenfabrikanten gebruiken kristalsuiker bijvoorbeeld bij de productie van chocolade, zuiveltoetjes, koek, snoep, frisdranken en ijs. Van kristalsuiker bestaat ook een fijnere variant, fijne kristalsuiker, ook wel fijne tafelsuiker genaamd.

      Basterdsuiker
      Basterdsuiker is een typisch, traditioneel Nederlands product. Het wordt verkregen door aan fijngekookte of fijngemalen kristalsuiker een invertsuikeroplossing toe te voegen.
      Om basterdsuiker bruin te kleuren wordt een karameloplossing (verhitte suiker) toegevoegd. Zo ontstaan er drie soorten: witte, gele en bruine basterdsuiker.
      Hoe donkerder de basterdsuiker, hoe hoger het gehalte aan invertsuiker, vocht en karamel.

      Wat betekent dat je dan beter donkere basterdsuiker kunt gebruiken om de muffins zoeter te krijgen, maar doe het beetje bij beetje en proef tussendoor een klein ietsiepietsie van je beslag, want het kan snel te zoet worden.

      Bron: suikerinfo.nl

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • A zegt:

        Oke, bedankt miss Baksel! Dan probeer ik ze volgend weekend met de lichte basterdsuiker. Is het iets zoeter als de kristalsuiker en niet direct zo zoet als de donkere basterdsuiker.

  9. silly zegt:

    Heb ze gemaakt ,zit weinig smaak aan ,heb gewone suiker gebruikt,zou ik bastert suiker moeten gebruiken??
    Of meer suiker,bloem of zelfrijzend bakmeel???
    Hoop dat je het antwoord weet gr ,silly

  10. KIMBERLEY zegt:

    ik benkimberley en
    ik heb een kinderopvang en heb mijn kinderen eens verast om samen uw muffen te maken
    alleen om het iets intressanter te maken hebben we er stukjes chocolade erbij gedaan
    heerlijk vonden ze het maar we moesten gelijk wel iets langer laten bakken in de oven en was niet echt goed gerezen nu kan ik daar eventuweel nog gist aan toe voegen de volgende keer voor meer rijs te hebben of best van niet?
    groetjes van mij kimberley en de kinderen

  11. Ashie zegt:

    2zakjes vanilie suiker erbij doen 2 eetlepels poedersuiker en inplaats van kristal suiker bruine basterd suiker dan zijn ze lekker zoet!

We zijn benieuwd naar jouw mening!