Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Snicker brownies

Snicker brownies

Bijgewerkt op

Geweldig recept om zelf brownies met kleine Snickerstukjes te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

35 minuten

90 minuten

16

Van alle candybars is Snickers bij mij veruit favoriet! Daarom vandaag een heerlijk brownie recept met daarin meegebakken 150 gram in kleine stukjes gesneden Snickers.

Mocht je nu een van de andere repen veel lekkerder vinden, dan vervang je de 150 gram Snickers gewoon door jouw favoriete candybar!

Ik vind het altijd super leuk om jullie creaties terug te zien op social media, dus heb je dit of een van onze andere recepten gemaakt, tag mij dan op Instagram met @watbaktloutjeervan of mail je foto naar ons (info@cupcakesenmuffins.nl) en dan plaatsten wij deze, uiteraard onder vermelding van jouw naam, op onze Facebookpagina bij de fanfoto’s.

Heel veel bakplezier

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Snicker brownies te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Snicker brownies?

  • Snicker brownies maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en de boter extra zacht is.

      Lees op onze Tips & technieken pagina meer over waarom de ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn!

       
    2. Verwarm de oven voor op 170*C en vet het vierkante bakblik in en bekleed het blik vervolgens met wat bakpapier.

      Zorg dat het bakpapier twee opstaande randen heeft, zodat wanneer de brownie gaar is, je deze er zo uit kan tillen.

       
    3. Smelt de twee chocolade soorten Au bain Marie.

      Op onze Tips & Technieken pagina lees je meer over het smelten van chocolade via de Au bain Marie methode.

       
    4. Haal de schaal van de pan af en droog de onderkant van de schaal voorzichtig droog.

      Laat de gesmolten chocolade even staan, zodat deze iets kan afkoelen.

       
    5. Mix de boter en suiker met de K-klopper zalvig.

       
    6. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een homogene massa.

      Voeg het tweede ei pas toe, zodra het eerste volledig opgenomen is door de zalvige suikerboter.

       
    7. Schep een eetlepel bloem door de snickerdobbelsteentjes.

      Het bloemlaagje om de snickerstukjes zorgt ervoor, dat de snickers tijdens het bakken niet naar beneden zullen zakken. 

       

       
    8. Voeg de gesmolten chocolade al mixend toe.

      Blijf mixen tot alle chocola goed opgenomen is.

       
    9. Voeg zodra de gesmolten chocolade volledig opgenomen is, het bloem, het zout, de cappuccino- en cacaopoeder al mixend toe.

       

       
    10. Niet overmixen...Stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is!

       
    11. Haal de kom uit de standmixer en spatel de kleine snickerdobbelsteentjes luchtig door het beslag.

       
    12. Vul het bakblik gelijkmatig met het beslag en bak de snicker brownie in 35 tot 40 minuten gaar en donkerbruin.

       
    13. Laat de brownie volledig afkoelen in het bakblik op een afkoelrooster.

      Met een caketester test je heel eenvoudig of je baksel al gaar is, je leest er op onze uitgebreide Tips & Technieken pagina meer over!

       
    14. Zodra de brownie volledig afgekoeld is kun je deze uit het bakblik tillen en op een snijplank plaatsen.

      Snij de brownie in 16 ongeveer gelijke stukken.

      Veeg het mes tussen elke snijbeurt even schoon met een keukenpapiertje.

       

Snicker brownies

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

11 reacties op “Snicker brownies”

  1. Ik vindt snickers lekker, maar zoals dit krijg je volgens mij de smaak van american pinnutbutter bar……en dat vind ik eeeeecht niet lekkr

Geef een reactie