Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Sinaasappel, Passievrucht en Maanzaad Muffinrecept

Sinaasappel, Passievrucht en Maanzaad Muffins

Gepost op

Ooit een mufcake gegeten?
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

12 muffins

  • 225g boter
  • 1 cup basterdsuiker
  • 2 1/3 cup cakebloem
  • 3 eieren
  • 1 cup melk
  • 1/2 cup maanzaad
  • 2 tl bakpoeder (afgestreken)
  • 2 sinaasappels (sap en de geraspte schil)
  • 2 passievruchten (gezeefd sap)

Benodigdheden

  • mengkom
  • mixer
  • pollepel
  • muffinblik
  • papieren bakvormpjes
  • rooster

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.
  • Mix de boter, suiker en sinaasappelschil tot een lichte en romige massa.
  • Voeg vervolgens de eieren een voor een toe aan het botermengsel.
  • Schep het maanzaad, melk, bakpoeder, bloem, en de twee vruchtensappen door het boter-mengsel.
  • 8 tot 10 roerbewegingen moeten genoeg zijn, het beslag moet er wat viezig en klonterig uitzien.
  • Voeg wat extra melk toe als het beslag wat te droog is!
  • Vul de bakvormpjes gelijkmatig met het beslag en bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 45 minuten, waarbij je het muffinblik halverwege de baktijd even roteert!
  • Laat de muffins de eerste tien minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik, daarna kunnen ze verder afkoelen op het rooster.

Geef een reactie