Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pompoen Muffin

Pompoen Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijk recept uit het boek Muffins van Marc Grossman
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

45 minuten

12 Muffins

Muffins Marc GrossmanMuffins – Marc Grossman

Dit recept om zelf pompoen muffins te bakken, komt uit het boek Muffins van Marc Grossman.

Dit boekje biedt 28 bijzondere recepten voor de echte muffin, muffins die behalve overheerlijk ook nog eens ontzettend gezond zijn.

Wat heb je nodig om Pompoen Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 340 gram Bloem
  • 3 tl Bakpoeder
  • 150 gram Basterdsuiker
  • 1 el Kaneel
  • 1 tl Gember
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Zout
  • 80 ml Karnemelk
  • 120 ml Zonnebloemolie
  • 2 Eieren
  • 1 tl Vanille smaakmaker
  • 400 gram Pompoen (Geschild, gekookt en geprakt)
  • 100 gram Kwark

Hoe maak je Pompoen Muffins?

  • Muffins maken

    1. Verwarm de oven voor op 210*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

       
    2. Roer in de mengkom alle droge ingrediënten met de pollepel door elkaar.

       
    3. Roer in de tweede kom de karnemelk, de olie, vanille en de eieren door elkaar.

       
    4. Schep met de spatel de droge ingrediënten nu stevig door de natte ingrediënten, totdat het beslag goed vermengd is.

       
    5. Vul het muffinblik voor de helft met beslag en schep daar bovenop een flinke theelepel kwark, en vul het muffinblik nu tot de rand met beslag.

       
    6. Bak de muffins gaar en goudbruin in 15 tot 20 minuten. laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken afkoelen in het blik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster

       

Tip

Schil de pompoen en snijd de pompoen in blokken, breng de pompoen in de pan met ruim water aan de kook en kook de pompoen gaar in ongeveer 20 minuten, (prik er net als bij aardappels af en toe even in om te testen), giet de pompoenblokjes af en prak deze, laat de pompoen nu goed afkoelen voor je ze gaat gebruiken in de muffins.

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Marc Grossman

5 reacties op “Pompoen Muffins”

  1. Thea zegt:

    Goede morgen ik lees net het recept van de pompoen muffins,
    400 gram pompoen geschild en geprakt; ik neem aan gare pompoen, want prakken wordt moeilijk met rauwe pompoen.

    Groetjes Thea

  2. Thea zegt:

    Hallo Marie-Louise,

    merci voor je supersnelle actie-reactie!
    ik gaar de pompoenen in de oven;
    afhankelijk van de pompoengrootte; pompoen halveren of in grote stukken snijden,
    met de schil kant op het bakpapier leggen oven op 170 graden voor 35-45 minuten ( is weer afhankelijk van de pompoensoort ) en dan kun je de gare puree er met een lepel zo afschrapen.

    Nog de complimenten voor je mooie en praktische site!

    Groet Thea

  3. kim zegt:

    wanneer gebruik je de geprakte pompoen eigenlijk?!

Geef een reactie