Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pompoen en Rozemarijn Muffins

Pompoen en Rozemarijn Muffins

Bijgewerkt op

Een heerlijk muffin recept van de Engelse chef Lorraine Pascale
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

20 minuten

90 minuten

12 Muffins

Een heerlijk herfstmuffin boordevol pompoen en rozemarijn

Wat heb je nodig om Pompoen en Rozemarijn Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 60 ml Plantaardige olie
  • 180 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram Volkorenmeel
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Baksoda (http://www.cupcakesenmuffins.nl/product/ingredienten/baksoda-100-gram/)
  • Snufje zout
  • 3 Verse takjes rozemarijn (fijngehakt)
  • 2 Eieren (licht opgeklopt)
  • 100 ml Yoghurt
  • 275 ml Melk
  • 1 el Honing
  • 240 gram Gekookte pompoen (gesneden in dobbelsteentjes van een halve cm)
  • Handjevol Pompoenzaadjes

Hoe maak je Pompoen en Rozemarijn Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 200*C

       
    2. Vet het muffinblik in en druk in elk vakje van het blik een vierkant stuk bakpapier. waarbij je ervoor zorgt dat de vier hoeken als punten omhoog staan.

       
    3. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda in de mengkom.

       
    4. Roer het zout en de rozemarijn door de bloem.

       
    5. Bewaar de laatste volkoren granen die in de zeef blijven zitten.

       
    6. Meng ondertussen in de andere kom met behulp van de garde, de eieren, yoghurt, melk, honing en plantaardige olie.

       
    7. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingredienten en schep met de pollepel in 8 tot 10 keer de ingrediënten door elkaar.

      Het beslag moet en een beetje viezig uitzien.

       
    8. Schep de beklede vakjes van het muffinblik vol met beslag en bestrooi het beslag nog met wat pompoen, de pompoen zaadjes en de overgebleven volkoren granen uit de zeef.

       
    9. Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

       
    10. Laat de muffins afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

Bron/Foto: Lorraine Pascale

Geef een reactie