Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Peer en kaneelmuffins

Peer en kaneelmuffins

Bijgewerkt op

Makkelijk recept om peer muffins met een vleugje kaneel te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

120 minuten

22

De conference peer is de onbetwistbare nummer één in de Belgische en Nederlandse perenteelt. De vrucht is gekend om zijn lekkere smaak en bewaart goed. Je kan ze knapperig fris, lekker sappig eten, of mee bakken in een heerlijk muffinrecept!

En de conference peer is het hele jaar door verkrijgbaar.

In dit makkelijke muffinrecept laat ik jullie aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s, met bij elke foto een korte uitleg, zien hoe je zelf deze heerlijke peer en kaneelmuffins kunt maken.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Bron: Conference Peer.nl

 

Wat heb je nodig om Peer en kaneelmuffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 cup Zelfrijzendbakmeel (264 gram)
  • 1/2 cup Bruine suiker (68 gram)
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 3 à 4 Rijpe conference peren (in dobbelsteentjes gesneden)
  • 2/3 cup Melk (160 ml)
  • 1/4 cup Plantaardige olie (60 ml)
  • 1 Eitje

Hoe maak je Peer en kaneelmuffins?

  • Peer en kaneelmuffins maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

      In onze baktip "Waarom moeten de ingredienten op kamertemperatuur zijn?" lees je hier meer over.

       
    2. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een bakingcup

       
    3. Schep twee tot drie eetlepels van het bakmeel over en door de peerstukjes.

      Door het bloemlaagje zullen de peerstukjes tijdens het bakken nkiet naar de bodem zakken.

       
    4. Klop de droge ingredienten (bakmeel, kaneel, bruine suiker) met de garde luchtig door elkaar in de mengkom.

       
    5. Spatel de peerdobbelsteentjes door de droge ingredienten.

       

       
    6. Klop met de garde in de andere mengkom de natte (melk, olie en het ei) ingredienten tot een gladde massa.

       
    7. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en giet hier de natte ingredienten in.

       
    8. Spatel de natte en droge ingredienten in 8 tot tien roerbewegingen door elkaar.

      Een muffinbeslag is niet gelijk aan een glad (cup)cakebeslag en bevat soms nog stukjes, buiten de peerstukjes om ;-)

       
    9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakingcups en bak de muffins gaar en goudbruin in 20 minuten.

       
    10. Laat de muffins na het bakken de eerste drie minuten in het muffinblik afkoelen.

       
    11. Daarna kun je de muffins verder laten afkoelen op het afkoelrooster.

       

Peer en kaneelmuffins

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

7 reacties op “Peer en kaneelmuffins”

  1. Staat in de probeerlijst

  2. Dinie Klaren zegt:

    LIEVE SCHOONDOCHTER.de cupcakes waren heerlijk,dankje wel.

  3. Klinkt goed! Deze maar eens proberen in plaats van de appel kaneel muffins…

Geef een reactie