Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
Pecans Dadel Muffins

Pecan-Dadel Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijke hartige muffins!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

83 minuten

12 Muffins

Heerlijke muffins met de rijke smaak van pecannoten en dadels.

Wat heb je nodig om Pecan-Dadel Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 150 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 2 el Honing
  • 2 tl Bakpoeder
  • 250 gram Bloem
  • 30 gram Gehakte pecannoten
  • 50 gram Boter
  • 50 gram Ontpitte dadels
  • 60 gram Suiker
  • Zout

Materialen

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Pecan-Dadel Muffins?

    1. Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.

       
    2. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het bakpoeder en iets zout aan toe.

       
    3. Maak in het midden van het bloemmengels een kuiltje.

       
    4. Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.

       
    5. Roer het eierenmengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje. daarna kun je met de houten pollepel alles snel door elkaar roeren.

       

       
    6. Verwarm de oven voor op 200*C en spuit het muffinblik in met de bakspray.

       

       
    7. Als laatste spatel je de noten, stukjes dadel en de honing door het beslag.

       
    8. Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.

       
    9. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!

       

       
    10. Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Pecan-Dadel Muffins”

  1. Nynke zegt:

    Hoeveel muffins maak je met dit recept?

Geef een reactie