Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Ananas Muffin

Muffin Hawai

Bijgewerkt op

Een stukje paradijs op je bord!
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

24 tot 36

Zomerse muffins met heerlijke stukjes ananas.

Wat heb je nodig om Muffin Hawai te maken?

Ingrediënten

  • 4 Geklopte eieren
  • 4 cup Bloem (500 gram)
  • 1 1/2 cup Stukjes uitgelekte ananas (271.5 gram)
  • 1 1/2 cup Volle melk (375 ml)
  • 1/2 cup Kristalsuiker (100 gram)
  • 1/2 cup Gesmolten boter (250 gram)
  • 2 el Bakpoeder
  • 1 tl Zout

Hoe maak je Muffin Hawai?

    1. Verwarm de oven voor op 220°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

       
    2. Zeef de droge ingrediënten samen in een beslagkom.

       
    3. Mix in de andere beslagkom de geklopte eieren, de melk en gesmolten boter tot een gladde massa.

       
    4. Voeg al scheppend, de stukjes ananas toe aan de beslagkom met de natte ingrediënten.

       
    5. Schep en roer in 8 tot 10 keer  met de spatel, de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.

       
    6. Het beslag moet er nu viezig uitzien!

       
    7. Vul het muffinblik voor twee/derde met het beslag en bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

       
    8. Laat de muffins de eerste tien minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je de muffins verder laten afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken:

Bron/Foto: Onbekend

6 reacties op “Muffin Hawai”

  1. Emma zegt:

    Heel leuk en lekker recept! Alleen jammer dat er niet bij staat voor hoeveel muffins dit recept is…

  2. ingrid zegt:

    ik weeg graag alles af, kunt u mij vertellen hoeveel een cup is in gewicht????

    • Hallo Ingrid,

      Ingrediënten meten in volume is super praktisch.
      Maar als je niet de juiste materialen tot je beschikking hebt, of zoals je zelf aan geeft het liever afweegt, wordt het natuurlijk wat lastiger, maar hiervoor hebben wij op onze Tips & Technieken pagina de tip; Cup hoeveelheden, hier vind je een omrekentabel en de meest gangbare ingredienten hebben wij al voor jullie omgerekend.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Melissa zegt:

    Ik ben zelf gek op ananas en verwerk ze daarom ook graag in mijn cupcakes. Het enige probleem is dat altijd als ik ze door het beslag van mijn cupcakes meng, dan komen de cupcakes als een sappige, natte boel uit de oven… Enig idee waaraan dat ligt? Of hoe je een goede ananaspuree maakt om het er doorheen te mengen?

    • Hallo Melissa,

      Ananas is natuurlijk best vochtig, laat ze daarom ook goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
      Om er voor te zorgen, en dit geldt eigenlijk voor elke toevoeging(fruit, stukjes chocola) meng je de stukjes ananas eerst door een klein beetje bloem,
      zodat er om elk klein stukje een dun laagje bloem zit, hierdoor zakken de stukjes tijdens het bakken niet naar de bodem en wordt het ook niet een zompig geheel.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie