Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
Mini kruimelcake muffins

Mini kruimelcake muffins

Bijgewerkt op

Recept voor kleine vanille muffins met een kaneel en bruinesuiker kruimeltopping.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

15 minuten

90 minuten

35 muffins

Deze kleine vanille muffinhapjes met een lekkere kaneelkruimeltopping, zijn de perfecte trakatie bij een High Tea of bij de Paasbrunch.

Ik heb deze muffins op smaak gebracht met mijn huisgemaakte vanille extract.Vanille extract maken

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Mini kruimelcake muffins te maken?

Ingrediënten

Muffinbeslag

  • 145 gram Kristalsuiker
  • 70 gram Zonnebloemolie (gewogen!)
  • 1 Eitje
  • 1 tl Vanille extract
  • 125 ml Halfvolle melk
  • 1/2 tl Zout
  • 220 gram Patentbloem
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 2 tl Bakpoeder

Kaneel kruimeltopping

  • 2 el Patentbloem
  • Snufje Zout
  • 100 gram Bruine basterdsuiker (donkerbruin)
  • 28 gram Gesmolten boter

Hoe maak je Mini kruimelcake muffins?

  • Mini kruimlecake muffins bakken

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een mini bakingcup

       
    2. Klop met de garde de kristalsuiker, de melk, de olie, het eitje en het vanille extract door elkaar in de kleine mengkom.

       
    3. Klop met de garde in de grote kom, het bakpoeder, de halve theelepel zout en de 220 gram bloem door elkaar.

       

       
    4. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten.

       

       
    5. Schenk de natte ingredienten in het kuiltje van de droege ingredienten en spatel in 8 tot 10 roerbewegingen de ingredienten voorzichtig door elkaar.

       
    6. Vul elke mini bakingcup met een eetlepel beslag.

       
    7. Roer het kaneelpoeder, de 2 el patentbloem, het snufje zout en de donkerbruine basterdsuiker door de gesmolten boter.

      Het mengsel hoort kruimelig te zijn.

       
    8. Plaats een halve tot driekwart theelepel van het kaneelbotermengsel op de eetlepel beslag in de bakingcups.

      Bak de mini kruimelcakemuffins in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin.

       
    9. Laat de muffins na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik 3 minuten afkoelen.

       
    10. Daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       

Mini kruimelcake muffins

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Mini kruimelcake muffins”

  1. Zit er lekker uit…zou je er ook rozijnen door kunnen doen?

Geef een reactie