Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Malteser Muffins

Maltesers Muffins

Bijgewerkt op

The lighter way to enjoy chocolate!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

Een super lekkere muffin bereidt en versierd met je favoriete chocolade snack, de maltesers balletjes

Wat heb je nodig om Maltesers Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 1 1/2 cup Cakebloem (187.5 gram)
  • 1 cup Suiker (200 gram)
  • 1/4 cup Chocolademelk poeder (30 gram)
  • 2 el Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 1 cup Malteser chocolade balletjes (fijn gehakt) (170 gram)
  • 1/2 cup Gesmolten boter (125 ml)
  • 2 Eieren
  • 1/2 cup melk (125 ml)
  • 2 el Vanille smaakmaker

  • 12 Malteser ballen (heel)

Hoe maak je Maltesers Muffins?

  • Muffins maken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Zeef in de ene kom de bloem, suiker, bakpoeder, chocolademelk-poeder en zout bij elkaar en maak in het midden een klein kuiltje.

       
    3. Meng in de andere kom de gesmolten boter, eieren en melk en vanille smaakmaker door elkaar.

       
    4. Giet de vloeibare ingrediënten in het kuiltje van de droge ingrediënten, en roer met de pollepel in 8 tot 10 roer-bewegingen de natte en droge ingrediënten door elkaar.

       
    5. Roer de stukje maltesers door het beslag.

       
    6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes.

       
    7. Bak de muffins gaar en donkerbruin in 20 tot 25 minuten.

       
    8. Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Mix op een gemiddelde snelheid in 2 minuten de boter tot een romige massa.

       
    2. Voeg al mixend per keer een halve cup poedersuiker toe aan de zachte boter, schraap met de siliconen spatel tussen elke toevoeging langs de randen en de bodem van de beslagkom, om er zo voor te zorgen dat de boter en de poedersuiker goed vermengd worden.

       
    3. Als laatste voeg je al mixend de chocolademelk poeder toe, mix de botercreme nog 2 minuten op de laagste snelheid.

       
  • Muffins versieren

    1. Vul de spuitzak met de botercreme en spuit om elke muffin een kleine klassieke toef

       
    2. Als finisching touch plaats je bovenop elke toef een heel maltesers balletje.

       

Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn!

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Isabelle

18 reacties op “Maltesers Muffins”

  1. Griet zegt:

    deze ga ik zeker uitproberen! :-)

    GRIETjes x

  2. Ulrike zegt:

    Ben nieuw en zie zo veel leuks en lekkers.
    Binnenkort maar weer es aan de slag.
    Heb vandaag de makkelijke vorm van(muffins) dr oetker geprobeerd,was een beetje aangebrand,maar verder best wel te eten.

    Volgende keer de oven maar es iets lager zetten.
    Heb me nl exact aan het recept gehouden en toch was de onderkant verbrand,zodoende heb ik ze uit de papiertjes moeten halen.
    Heb de onderkant er afsgesneden en weer terug gedaan en toen met smelt schokolade overgoten en als topping kokosrap en zilveren zachte parels over heen gestrooid.

    Ik ga me nu ff storten op al die verukkeijke rececpten die ik hier vind.

  3. FCupcake zegt:

    Zien er erg lekker uit ga ze heel snel maken!

  4. anneliese zegt:

    lekker ga meteen aan de slag

  5. Petra zegt:

    Gebruik je dan gewone bloem? Patisseriebloem als jullie spreken over cakebloem? Of bedoelen jullie een cakemix?

  6. daphne zegt:

    Halloo,
    wat is een cup bij jullie?, hierboven staat 1 1/2 cup
    groetjeszz daphne

  7. Anneke zegt:

    Mijn muffins kwamen mooi bol te staan in de oven, maar als ik ze er uit haalde dan vielen ze snel in. Deed ik iets verkeerd? Bij de ingrediënten voor de muffins staat vanille extract, maar bij de bereiding vind ik niet terug wanneer het er bij moet? En nog een vraagje : kan je papieren-vormpjes in siliconen vormpjes doen? Mijn papieren vormpjes zijn precies wat ‘vet’ geworden van de boter?

  8. Roos zegt:

    Hoi!
    Klopt het dat er echt 2 eetlepels balder in het beslag moeten? Het lijkt mij wat erg veel. In vergelijkbare recepten moeten hooguit twee theelepels bakpoeder…

    Groeten,
    Roos

  9. Roos zegt:

    Okee, bedankt voor je reactie! Dan snap ik waarom ze bijna letterlijk de pan uit rezen en daarna helemaal inzakten ;) Ga t gauw nog es proberen en dan met minder bakpoeder.

Geef een reactie