Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Makkelijke muffins met granaatappelpitjes

Makkelijke muffins met granaatappelpitjes

Bijgewerkt op

Super smeuïge granaatappelpitjes muffins.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

90 minuten

24

Dit heerlijke recept is een copycat van ons makkelijke appel muffin recept en van ons makkelijke mango muffin recept.

Met een kleine aanpassing, zoals het weglaten van de kaneelpoeder uit het appelmuffin recept, verander je in een handomdraai dit super makkelijk te bereiden en eigenlijk niet te mislukken muffin recept.

Ik maak zelf elke zondag een hele stapel makkelijke muffins, met appels of met diepvriesfruit, net wat ik in huis heb. Als lekkere snack tijdens het bedenken van nieuwe recepten en als lekkers in de broodtrommeltjes van de kinderen.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Makkelijke muffins met granaatappelpitjes te maken?

Ingrediënten

  • 250 gram Patentbloem (Pattisseriebloem)
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Baksoda
  • 1/2 tl Zout
  • 125 ml Zonnebloemolie
  • 200 gram Fijne kristalsuiker
  • 2 Eitjes
  • 1 tl Vanille smaakstof
  • 250 gram Granaatappelpitjes (uit het diepvriesvak)
  • 60 ml Water

Hoe maak je Makkelijke muffins met granaatappelpitjes?

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

      Behalve de granaatappelpitjes, deze mogen nog bevroren zijn.

       
    2. Verwarm de oven voor op 150*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een mooie papieren bakingcup.

       
    3. Klop de twee eitjes schuimig

       
    4. Voeg de zonnebloemolie bij de opgeklopte eieren en klop de olie luchtig door de eimassa.

       
    5. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en klop dit ingredienten ook door de eimassa.

       
    6. Als laatste klop je de vanille smaakstof door het eimengels.

       
    7. Roer een eetlepel bloem door de bevroeren granaatappelpitjes.

       
    8. Roer de bakpoeder, baksoda en het zout luchtig door de patentbloem.

       
    9. Roer in acht tot tien roerbewegingen de droge ingredienten door de natte ingredienten.

      Een muffinbeslag is niet glad van structuur zoals een (cup)cakebeslag maar bevat nog stukjes!

       
    10. Roer vervolgens het water door het beslag

       
    11. Als laatste schep je de bebloemde granaatappelpitjes door het beslag.

       
    12. Je beslag kleurt nu mooi roze.

       
    13. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakingcups.

      Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

       
    14. Laat de muffins de eerste 3 minuten in het muffinblik maar natuurlijk wel buiten de oven afkoelen.

       
    15. Daarna kun je ze voorzichtig een voor een op het afkoelrooster zetten en verder laten afkoelen.

      Pas op! Heel heet!!!

       

Makkelijke muffins met granaatappelpitjes

Geef een reactie