Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Lowcarb basis muffin

Lowcarb Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijke koolhydraatarme en suikervrije muffins.
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

12 muffins

12 heerlijke koolhydraatarme en suikervrije basis muffins.

Wat heb je nodig om Lowcarb Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 cup Sojabloem (250 gram)
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 1/2 cup Zachte boter (113 gram)
  • 4 Eieren
  • 1/3 cup Water (84 ml)
  • 1/3 cup Sweetener (37 gram)

Hoe maak je Lowcarb Muffins?

  • Koolhydraatarm muffin recept

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en vet het muffinblik in met een beetje boter.

       
    2. Meng met de pollepel alle droge ingrediënten door elkaar.

       
    3. Meng in de andere beslagkom de natte ingrediënten door elkaar.

       
    4. Schep vervolgens het natte ingrediënten mengsel schepje voor schepje door het droge mengsel, roer het geheel stevig in 8 tot 10 roer-bewegingen door.

       
    5. Vul elk vakje van het muffinblik tot ongeveer de helft met beslag en bak in ongeveer 15 minuten de koolhydraat arme muffins gaar en goudbruin.

       

Categorie:Muffin Recepten

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

25 reacties op “Lowcarb Muffins”

  1. Dana zegt:

    Ik wil morgen graag deze muffins bakken voor iemand met dit dieet. Nu had ik een vraag over de hoeveelheden je spreekt hier over cups welke hoeveelheid is dit? Alvast bedankt voor het reageren.

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Dana,

      Wij gebruiken vaak cups ipv grammen, omdat wij de originele cupcake recepten aanhouden. En daar natuurlijk zoals de naam het al zegt, gebruik gemaakt wordt van cups.

      Maar een cup staat gelijk aan 2,5 dl voor zowel de natte als de droge ingrediënten

      Zie Technieken: Ingrediënten meten

      Heel veel succes en plezier met het bakken!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise aka Miss baksel

  2. Sandra zegt:

    Sorry Marie-Louise,

    ik vroeg net bij recept van appelcupcake hoeveel een cup inhoudt maar ik zie hier ineens het antwoord staan.
    Excuus voor een dubbele vraag dus….
    (en tegelijkertijd bedankt voor het antwoord!)

    Groetjes!!

  3. Miss Baksel zegt:

    Hallo Sandra,

    Graag gedaan, hahaha

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  4. Ellen zegt:

    goh wat een leuke site!!
    ben sins kort bezig met een koolydraad arm eten en ik hou van bakken ook met de kids dus dit is extra leuk ik mis alleen 1 dingentje hoeveel koolydraten er in zitten per stuk, want het is koolydraad arm maar hoe arm??!!
    daar ben ik erg benieuwd naar!!
    alvast bedankt voor het antw en bedankt voor de leuke site!!

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Ellen,

      Dank je wel voor het leuke complimentje over de site, hartstikke leuk om te lezen!

      Ik ben het even voor je gaan uitzoeken en in een “normale” muffin zitten gemiddeld 22 koolhydraten.
      Ik kom bij deze muffin uit op 2 koolhydraten per muffin, maar pin me er niet op vast, want ik ben natuurlijk geen diëtist.

      * 2 cups sojabloem = 25 koolhydraten
      * 2 tl bakpoeder = geen koolhydraten
      * 1/4 tl zout = geen koolhydraten
      * 1/2 cup zachte boter = geen koolhydraten
      * 4 eieren = geen koolhydraten
      * 1/3 cup water = geen koolhydraten
      * 1/3 cup sweetener= 0 koolhydraten

      Totale koolhydraatwaarde: 25 : 12 = 2,08 koolhydraten per muffin.

      Bron: Eettabel
      Handig hulpmiddel bij gezond eten en diëten

      Bestel nu voor €6,95 inclusief verzendkosten!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise aka Miss Baksel

  5. Rian zegt:

    Hallo,

    Ik volg ook een koolhydraatarm dieet, maar ik ben allergisch voor soja. Heb je eventueel nog een ander recept zonder soja?

    Groetjes Rian

  6. Marjolein zegt:

    Hallo,
    Ik heb vanmiddag sojamel gekocht en meteen het recept uitgeprobeerd. Ik heb sweetener gebruikt van van natrena chef, vloeibaar voor warme en koude gerechten….
    Ik moest daar ong. 85 ml van gebruiken volgens mij (1/3 cup en 1 cup is 250 ml toch?),
    Mijn hele beslag en de muffins smaakte erg vies en bitter naar teveel zoetstof… nu denk ik dat ik de verkeerdesweetener heb gebruikt. Welke gebruiken jullie?

    Groeten,

    Marjolein

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Marjolein,

      Wij bedoelde met sweetener in dit geval zoetstofpoeder en geen vloeibare zoetstof, wellicht dat dat het probleem is geweest.
      De 1/3 cup sweetener hoeft ook niet in zijn geheel gebruikt te worden, eigenlijk kun je de zoetstof het beste naar smaak toevoegen,
      omdat sommige mensen het of te zoet of juist niet zoet genoeg vinden.
      En inderdaad door er teveel zoetstof door te doen, wordt het erg bitter en krijg je een vieze nasmaak.

      Voor deze muffins hebben wij zoetstof van het C1000 eigen merk gebruikt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. Rope2305 zegt:

    kan je sojabloem vervangen door amandelmeel?

  8. Marijke zegt:

    Hoi hoi, wat zijn de overige energie waarde van zo’n cakeje naast de koolhydraten?

    • Hallo Marijke,

      Ik vind het heel erg vervelend, maar dat durf en kan ik je niet te zeggen.
      Ik ben geen diëtiste en heb daardoor, geen verstand van voedingswaarde.

      Het enige dat ik je wel kan vertellen is dat dit recept 2,08 koolhydraten per muffin bevat.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  9. Anouk zegt:

    Hoi! Bedankt voor dit lekkere recept! Nu heb ik een vraagje, mijn muffins blijven zoals ik ze in het bakblik gedaan he, ze worden dus ook niet mooi rond. Hoe kan dit?? Groetjes!

    • Hallo Anouk,

      Heb je voldoende (2 maatlepels – theelepel) bakpoeder toegevoegd? Was de baktijd lang genoeg?

      Er kunnen verschillende redenen waarom de muffins niet gerezen zijn.

      Waren ze verder wel lekker van smaak?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  10. Anouk zegt:

    Ja ik vond ze heel lekker, maar normaal bij muffins wordt het deeg nog vloeibaarder als het in de over komt, mijn deeg bleef gewoon staan zoals ik het in de vorm gedaan had:) de smaak vond ik een beetje richting hartige muffins gaan, maar vond het erg lekker:) verwacht dat het met het bakpoeder te doen heeft. Had er bijgedaan, maar ook sojameel genomen en geen soja bloem… Bedankt in ieder geval!

  11. Marijke zegt:

    Hallo,

    leuk recept, ik ben benieuwd ga ze binnenkort eens maken, Ik heb nog een tip omtrent de hoeveelheid zoetstof. Als je het suikerequivalent in het recept zet, de hoeveelheid suiker die nodig zou zijn voor het recept dan kan iedereen dat omrekenen naar de zoetstof die hij/zij gebruikt. Ik zag hierboven in de reacties dat het al eens mis was gegaan. Ik gebruik namelijk zelf ook Natrena chef en als je daar 1/3 cup van toevoegt is dat gelijk aan meer dan een kilo suiker…

    Groetjes, Marijke

    • Hallo Marijke,

      Het klopt dat er wat problemen waren met de hoeveelheden, dit hebben wij laatst opgelost (recept is laatst bijgewerkt op 31 mei j.l)

      Vaak staat er op de verpakking van de zoetstof wel een handig omrekentabelletje, maar bij dit recept kun je er vanuit gaan dat 1/3 cup ongeveer 37 gram is. en dat dit geen probleem zal opleveren qua zoetheid.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  12. Lekker, hoor! Ik gebruikte ook een volledig staaltje vanille-extract. (Geen sojabloem in huis, maar gebruikte 80g sojameel en 140g tarwegluten in de plaats, dan komt dat aan bijna 3g kh/muffin)

  13. Rebekk zegt:

    Kan in plaats van de zoetstof ook vanille extract gebruikt worden of is dat ook pure suiker??? Kan ik ook amandelmeel of tarwemeel gebruiken inplaats van de sojabloem?? Groetjes Rebekka.

    • Hallo Rebekk,

      Uiteraard kun je een recept helemala naar eigen inzicht aanpassen, alleen dit recept is een koolhydraatarm recept en als je de zoetstof vervangt voor vanille suiker en tarwemeel gaat gebruiken, is het niet meet koolhydraatarm. sowieso zou ik geen tarwemeel gebruiken, mocht je er gewone muffins van willen maken, dan zou ik gewone bloem gebruiken.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  14. Ellen De Pauw zegt:

    Hoi, kan ik hiervoor ook maismeel gebruik of amandelmeel?

    • Hallo Ellen,

      Jazeker dat is geen probleem, al weet ik niet precies op hoeveel koolhydraten de muffins dan per stuk uit zullen komen.
      2 cups sojabloem is namelijk zo’n 25 koolhydraten.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  15. Synthia zegt:

    Bah… Echt niet lekker! Ik heb ze geprobeerd voor mijn werkgever aangezien zij suikervrij en koolhydraatarm eet. Dus ik eet gewoon normaal alles met suiker en normale ingediënten. En daarom zal ik het dus wel niet lekker vinden 😉

    Groetjes Synthia

Geef een reactie