Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kruimel Cake Muffin

Kruimelcake Muffin

Bijgewerkt op

Kruimelcake muffin serveer je natuurlijk wanneer ze nog warm zijn!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

50 minuten

12 Muffins

Kruimelcake muffin met de zoete smaak van kaneel en de heerlijk bite van gember!

Wat heb je nodig om Kruimelcake Muffin te maken?

Ingrediënten

  • 1/2 cup Havermout (45 gram)
  • 1/4 cup Lichtbruine suiker (55 gram)
  • 2 el Gekonfijte gember (fijn gehakt)
  • 2 el Bloem
  • 2 el Ongezouten boter (28 gram - gesmolten)
  • 1 1/2 cup Bloem (187,5 gram)
  • 2 el Suiker
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 tl Baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1/4 tl Gemalen kaneel
  • 1/4 tl Gemalen gember
  • 1/4 tl Zout
  • 1/2 cup Karnemelk (125 ml)
  • 1/2 cup Ongezoete appelmoes (125 ml)
  • 1/4 cup Plantaardige olie (62.5 ml)
  • 2 Licht opgeklopte eiwitten

Materialen

Hoe maak je Kruimelcake Muffin?

    1. Roer in de eerste kom met de spatel de havermout, bruine suiker, gember, de eetlepels bloem en gesmolten boter stevig door elkaar.

      Dit wordt straks de topping.

       

       
    2. Verwarm de oven voor op 170*C en spray de vakjes van het muffinblik in met de bakspray.

       

       
    3. Roer in de tweede kom, de bloem, suiker, baksoda, gemalen kaneel, gemalen gember en zout stevig door elkaar.

       

       
    4. Roer met de garde in de derde kom, de olie, appelmoes en karnemelk tot een geheel.

      Schep het karnemelk-mengsel vervolgens door het bloemmengsel.

       

       
    5. Schep daarna de twee licht geklopte eiwitten door het beslag.

       

       
    6. Roer nu met de spatel 8 maal door het beslag, om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd zijn, het beslag moet er nu uitzien als brintapap.

       

       
    7. Vul elk vakje van het muffinblik met 2 eetlepels beslag en schep er daarna nog een flinke eetlepel topping overheen. druk de topping zachtjes tegen het beslag aan.

       

       

       
    8. Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de muffins in het muffinblik, maar buiten de oven eerst een kwartier afkoelen.

      Serveer de muffins warm.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Kruimelcake Muffin”

  1. Erika zegt:

    dit recept nodigt me uit direct te beginnen!
    maar :
    die cups …
    hoe moet ik dat aanpassen naar gram?
    misschien toch eens aanschaffen die cups, dan is er geen batterij voor de weegschaal meer nodig ;
    anderzijds gaat zo’n batterij echt jaaren mee.
    wat denkt u ervan?

    • Hallo Erika,

      Werken met cups is inderdaad veel makkelijker dan alles exact af te wegen.
      Op onze tips & Technieken pagina vind je handige omrekentabbelen van cups naar grammen of naar millimeters.

      Handige tip! Je kunt ook een maatbeker gebruiken, 250 ml is 1 cup, voor zowel de droge als de natte ingredienten, kortom gewoon je maatbeker afvullen tot het 250 ml streepje :-)

      Ik heb dit recept even bijgewerkt (doen we met al onze recepten) en de grammen of milliliters staan nu achter de ingredienten vermeld.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Erika zegt:

    nog : waartoe het vermelden van zowel bakpoeder als baksoda?
    ik koop m’n bakpoeder altijd o.d.v. van natriumbicarbonaat, in een buske (zo’n gele, in de supermarkt) of een doos (ook een gele, in de natuurvoedingswinkel).
    lukt altijd.

Geef een reactie