Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Fruitcocktail muffins recept

Fruitcocktail muffins

Bijgewerkt op

Het hele jaar door, heerlijke zoete zomer muffins!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

12 muffins

Wat heb je nodig om Fruitcocktail muffins te maken?

Ingrediënten

  • 100 gram Gesmolten boter
  • 1 cup Halfvolle melk (250 ml)
  • 1 Ei
  • 2 cup Patentbloem (250 gram)
  • 4 tl Bakpoeders
  • 1/2 tl Zout
  • 1/2 cup Witte basterdsuiker (110 gram)
  • 225 gram Fruitcocktail (blik) (uitgelekt)

Hoe maak je Fruitcocktail muffins?

  • Muffins bakken

    1. Verwarm de oven voor op 200*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Roer de gesmolten boter, melk en het ei door elkaar.

       
    3. Zeef alle droge ingrediënten bij elkaar in de tweede mengkom en maak in het midden een klein kuiltje.

       
    4. Schenk de natte ingrediënten in het kuiltje en roer met de spatel in 10 roerbewegingen de ingrediënten door elkaar.

       
    5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes en bak de muffins in 20 minuten gaar en goudbruin, waarbij je na 10 minuten het muffinblik roteert zodat de achterste muffins voor komen te staan.

       
    6. Laat de muffins volledig afkoelen op het rooster.

       

Je maakt deze muffins helemaal af door ze te decoreren met wat uitgelekte en afgedepte vruchtjes uit blik!

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , , , ,

Bron/Foto: Onbekend

8 reacties op “Fruitcocktail muffins”

  1. Nanda zegt:

    Hallo, ik ben een nieuwe fan en bij het zien van al die lekkere recepten beginnen mn smaakpuppillen al te werken,,,lekker….
    Maar ik wilde even vragen wat je bedoeld met een cup melk en 2 cups bloem. Is dat een aparte maat ?
    Ik wil heel graag dit recept uit proberen, alvast bedankt voor je antwoord.
    Groetjes Nanda

    • Hallo Nanda,

      Welkom in de heerlijke wereld van cupcakes en muffins!

      Een cup is een inderdaad een andere maat hoeveelheid, een zogenaamde volume hoeveelheid.
      Eigenlijk is werken met cups makkelijker dan werken met grammen, je schept je ingredienten uit de zak of voorraaddoos en je strijkt de cupmaat af en klaar is kees!
      Geen gedoen meer met het wel bekende, mag het een onsje meer zijn :-)

      Ook is de CUPcake ooit zo ook ontstaan.

      Op onze Tips & Technieken pagina vind je een heleboel tips waaronder de tip Cup Hoeveelheden

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Begrijp ik het goed dat de fruitcocktail alleen voor garnering wordt gebruikt of valt dat onder de natte ingrediënten?

  3. Sorry ik bedoelde droge ingrediënten in plaats van natte ingrediënten

  4. Duidelijk!
    Bedankt voor het snelle antwoord Marie-Louise. Ik ga deze muffins zeker een keer uitproberen, Lijken me erg lekker.

Geef een reactie