Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Engelse Muffin

Engelse Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijk muffins voor bij een gezellig theefeestje
Dit recept delen:
Pinterest

45 minuten

15 minuten

90 minuten

12 Muffins

De originele Engelse muffin.

Nog lekkerder met een laagje huisgemaakte marmelade.

Wat heb je nodig om Engelse Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 cup Ongebleekte witte bloem (250 gram)
  • 1 cup Warm water (250 ml)
  • 1 cup Tarwemeel (125 gram)
  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 el Droge gist
  • 1 tl Zout
  • Maismeel

Materialen

Hoe maak je Engelse Muffins?

  • Engelse muffins maken

    1. Verwarm de oven voor 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier

       
    2. Meng in de beslagkom het warme water, de plantaardige olie, gist en zout.

       
    3. Kneed het witte bloem er door, gevolgd door het tarwemeel.

       
    4. Wrijf het deeg in met olie en laat het deeg nu 30 tot 40 minuten rijzen.

       
    5. Kneed het deeg tot het zacht is en verdeel het deeg in zes gelijke stukken en rol de 6 stukken door het maismeel.

       
    6. Draai van elke stuk een bal met een grootte van vier centimeter. En leg de deegballen op de bekleden bakplaat, druk de ballen iets plat en bak de muffins gaar en goudbruin in 15 minuten.

       
    7. De muffins zijn het lekkerst als je ze half warm op eet.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken:

Bron/Foto: Roger

8 reacties op “Engelse Muffins”

  1. Miriam zegt:

    Hoi,

    dit recept ziet er heerlijk uit! Na lange tijd in canada te zijn geweest mis ik hier in nederland de (engelse) muffins en bagels. Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is een recept voor volkoren (whole wheat) muffins. Kan ik het bloem in dit recept vervangen door volkoren bloem? In Canada en Amerika hadden ze ook heel veel light muffins en bagels, hier kan ik helaas geen goede recepten voor vinden, heb jij nog tips?
    Alvast bedankt!
    groetjes,
    Miriam

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Miriam,

      Dankjewel voor het complimentje over het recept.

      Bij het recept voor de basis muffin:

      * 150 ml melk
      * 2 eieren
      * 2.5 tl bakpoeder
      * 250 gr bloem
      * 50 gr boter of margarine
      * 60 gr suiker
      * zout

      Kun je de 250gr bloem vervangen voor volkoren meel.

      Bij de andere muffinrecepten durf ik dat niet helemaal te adviseren, omdat de volkoren wellicht gaat overheersen en je dan de specifieke smaak van het betreffende muffin recept kwijt bent.

      Om light muffins te maken zou ik gewoon alle ingrediënten eens goed onder de loep nemen als ik jou was en daar waar nodig, zoals bij boter, de light-variant gebruiken.

      Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd heb.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Griet zegt:

    ik heb ze dit weekend met de jongeren van mijn werk uitgeprobeerd… ze waren zeer lekker… ik heb er een beetje confituur bij geserveerd… heerlijk :-)
    Wij hebben het deeg wel uitgerold zodat we er figuurtjes konden uitsteken. ook leuk…

  3. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Je bent er maar druk mee, met alle recepten van cupcakesenmuffins.nl…

    Hartstikke leuk!!!

    En inderdaad een beetje jam op deze muffins, maakt het echt af.

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  4. Griet zegt:

    super lekker… ik heb ze het voorbije weekend met de jongeren op mijn werk gemaakt… groot succes… we hebben het deeg wel uitgerold en uitsteek vormpjes gebruikt. we hebben tussen de muffins ook nog een laagje confituur gesmeerd.
    Heerlijk!

  5. super super goed recept. Gemakkelijk om te maken en de kids houden er van. Thanks!

  6. bart zegt:

    de engelse muffins zijn de beste

Geef een reactie