Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cranberry muffins met sinaasappelrasp

Cranberry muffins met sinaasappelrasp

Bijgewerkt op

Heerlijke cranberry muffins met een subtiele sinaasappeltwist.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

120 minuten

16

Dit recept is nu echt zo’n heerlijk recept voor de laatste drie maanden van het jaar.

Door de combinatie van gedroogde cranberry’s en sinaasappel zijn dit bij uitstek heerlijke najaar- en wintermuffins.

Deze muffins passen perfect in de herfst bij een lekkere kop herfstthee, maar zullen ook absoluut niet misstaan bij een heerlijke kerstbrunch.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cranberry muffins met sinaasappelrasp te maken?

Ingrediënten

  • 200 gram Gedroogde cranberries
  • 1 el Sinaasappelrasp
  • 350 gram Zelfrijzendbakmeel
  • 225 gram Suiker
  • 200 ml Halfvolle yoghurt
  • 100 ml Zonnebloemolie
  • 1 Ei
  • 1/2 tl Zout

Hoe maak je Cranberry muffins met sinaasappelrasp?

  • Cranberry muffins met sinaasappelrasp bakken

    1. Verwarm de oven voor op 200℃ en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papiere bakingcup.

       
    2. Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en sinaasappelrasp en zet het apart.

       
    3. Meng in een andere grote kom de olie, het ei en yoghurt.

       
    4. Voeg de droge ingrediënten op 1 eetlepel na, bij het yoghurtmengsel.

      Deze ene eetlepel met bloem kun je door de cranberry's roeren, doordat je de cranberry's bedekt met een klein laagje bloem, zullen de besjes tijdens het bakken van de muffins niet naar de bodem zakken, maar mooi verdeeld in de muffin blijven zitten.

       
    5. Roer het mengsel goed door elkaar, daarna kun je de gedroogde cranberries door het mengsel scheppen.

       
    6. Vul de ongebleekte bakingcups in het muffinblik voor twee derde met beslag.

      Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

       
    7. Laat de muffins de eerste 5 minuten na het bakken in het muffinblik afkoelen

       
    8. Na deze vijf minuten kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
    9. Heerlijke cranberry muffins met een subtiele sinaasappeltwist.

       

Geef een reactie