Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade puddingbroodjes

Chocolade puddingbroodjes

Bijgewerkt op

Recept voor heerlijke chocolade puddingbroodjes
Dit recept delen:
Pinterest

40 minuten

0 minuten

240 minuten

24

Dit recept voor chocolade puddingbroodjes is weer een leuk en vooral erg lekker muffinblik recept. (Er staan 9 broodjes op de eind foto en ik heb er toch echt 12 gebakken ;-) )

Je maakt deze broodjes met onze huisgemaakte mix voor vanillepudding, de mix zelf gebruik je bij de bereiding van het deeg en de bereide vanille pudding gebruik je samen met de Belgische chocolade callets als vulling in de broodjes.

Wat heb je nodig om Chocolade puddingbroodjes te maken?

Ingrediënten

Deeg

  • 10 gram Droge gist
  • 60 ml Hardwarm water
  • 160 ml Volle melk
  • 475 gram Patisseriebloem
  • 1 tl Zout
  • 85 gram Puddingmix
  • 55 gram Kristalsuiker
  • 35 gram Ongezouten boter (gesmolten)
  • 1 Eitje

Vulling

Extra

  • Bloem
  • Zonnebloemolie

Materialen

Hoe maak je Chocolade puddingbroodjes?

    1. Zet alle ingredienten en benodigheden vast klaar.

       
    2. Roer een theelepel van de kristalsuiker en het gist bij het lauwe water, laat het mengsel even staan zodat het gist kan activeren.

      Voeg het bloem, zout, puddingmix en de kristalsuiker, bij elkaar in de mengkom van de standmixer.

       
    3. Zodra het gistmengsel lekker bubbelig is, voeg je het gistmengsel, de melk, gesmolten boter en het ei ook bij de droge ingredienten in de mengkom.

       

       
    4. Mix op een gemiddelde snelheid  in 4 tot 5 minuten de ingredienten tot een mooi zacht deeg .

       
    5. Vet de kom in met een klein beetje zonnebloemolie.

       
    6. Het deeg kan wat plakkerig zijn, maar dat geeft niets, gebruik je deegschraper om al het deeg uit de kom en van de deeghaak af te krijgen.

       
    7. Leg het deeg in een licht geoliede schaal en dek de schaal af met een afdekhoesje.

      Laat het deeg nu 1 tot 2 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

      De magnetron, mits deze niet aan staat, is met het deurtje dicht de perfecte plek om deeg te laten rijzen.

       
    8. Bereid ondertussen de vanille pudding volgens ons recept.

      Laat de pudding volledig afkoelen en plaats deze daarna in de koelkast om koud te worden.

       
    9. Bestuif je werkblad licht met wat bloem en stort je deeg zodra het voldoende gerezen is (in volume verdubbeld) hier op uit.

       
    10. Rol je deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 35 x 27 cm

      Gebruik je muffinblik als uitgangspunt.

       
    11. Smeer de koude vanille pudding gelijkmatig uit over het deeg.

      Maar let op, houdt minstens 1,5 cm langs de rand puddingvrij!

       
    12. Verdeel nu de melkchocolade callets gelijkmatig over de uitgesmeerde pudding.

       
    13. Rol het deeg in de lengte op, net zoals een Swiss roll.

      Kneed en vorm de deegworst zo dat de naad onderop ligt.

       
    14. Vet de kuipjes van het muffinblik in met wat plantaardige olie.

      Snij de gevulde deegrol in 12 gelijke stukken.

      Plaats in elk kuipje van het muffinblik een stukje gevuld deeg.

       
    15. Bedek de broodjes losjes met een stuk huishoudfolie en zet het muffinblik op een tochtvrije en warme plaats, en laat de broodjes nog 40 minuten rijzen.

      Zorg dat je oven na deze veertig minuten volledig voorverwarmd is op 175*C

      Bak de broodjes in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

       
    16. Laat de broodjes na het bakken vijf minuten afkoelen in het muffinblik, na deze vijf minuten kun je de broodjes voorzichtig uit het blik halen.

      Pas op, het blik en de broodjes zijn nog erg warm!

       
    17. Laat de broodjes na het bakken volledig afkoelen op het afkoelrooster.

       

Chocolade puddingbroodjes

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

13 reacties op “Chocolade puddingbroodjes”

  1. Waar kan ik melkpoeder halen? En wat is het?

  2. Puddingmix? Wat gebruik je dan? En waar kan je patisseriebloem halen? Alvast bedankt

Geef een reactie