Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
Cashew Banaan Muffins

Cashew Banaan Muffins

Bijgewerkt op

Real American Soulfood
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

15 minuten

60 minuten

12 Muffins

Wat heb je nodig om Cashew Banaan Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 3 Rijpe bananen
  • 110 gram Gesmolten boter
  • 1/2 cup Witte basterdsuiker (110 gram)
  • 1/4 cup Bruine basterdsuiker (55 gram)
  • 1/4 cup Melk (62,5 ml)
  • 1 Geklutst ei
  • 1/2 tl Amandel extract
  • Vanille smaakmaker
  • 1 1/2 cup Cakebloem
  • 1 1/2 tl Baksoda
  • 1/2 tl Zout
  • 3/4 cup = 127,5 gram Geroosterde cashewnoten (fijn gehakt en 6 nootjes heel laten)

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Cashew Banaan Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 170* en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Leg de bananen in de mengkom en prak de bananen fijn met behulp van de vork.

       
    3. Roer de gesmolten boter, witte en bruine suiker, melk, het geklutste ei en de smaakstoffen door de geprakte banaan.

       
    4. Meng in de andere kom de cakebloem, zout, baksoda door elkaar.

       
    5. Roer in 8 tot 10 roerbewegingen met de pollepel de banaanmix en de fijn gehakte cashewnoten door het bloemmengsel

       
    6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes.

       
    7. Breek de 6 hele noten in tweeën en leg bovenop elk beslag een halve noot, druk het nootje iets aan.

       
    8. Bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer een kwartier.

       
    9. Laat de muffins de eerste tien minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Maru

Een reactie op “Cashew Banaan Muffins”

  1. Esther zegt:

    Door de banaan zijn de muffins lekker luchtig…de kids vonden de muffins ook heel lekker..

Geef een reactie