Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cappuccino en chocolade muffins

Cappuccino en Chocolade Muffins

Bijgewerkt op

Een geweldige muffin bij een lekker kopje cappuccino!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

24 muffins

Een geweldige traktatie op Moederdag, of eigenlijk gewoon op elke willekeurige dag!

Cappuccino en chocolade welke mama kan deze twee heerlijkheden nu weerstaan?

Deze mama in ieder geval niet :-)

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cappuccino en Chocolade Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 1 el Fijngemalen koffie
  • 125 gram Cacaopoeder
  • 150 ml Zure room
  • 170 gram Cakebloem
  • 170 gram Bakvaste chocolade druppels (Puur)
  • 2 Eieren (maat M)
  • 2,5 tl Bakpoeder
  • 200 ml Volle melk
  • 275 gram Ongebleekt meel
  • 6 el Zachte ongezouten boter (84 gram)
  • 60 gram Bruine suiker
  • 2 Sinaasappels (alleen de geraspte schil)
  • Snufje Zout

Hoe maak je Cappuccino en Chocolade Muffins?

  • Muffin recept

    1. Verwarm de oven voor op 175 ° C en plaats in elk vakje van het blik een papieren bakvormpje.

      Houdt de chocolade druppels en de sinaasappel rasp even apart.

       
    2. Meng in de ene beslagkom alle droge ingrediënten goed door elkaar.

       

       
    3. Meng in de andere beslagkom de natte ingredienten tot een gladde massa.

       

       
    4. Schep in maximaal 10 roerbewegingen de droge ingrediënten en geraspte sinaasappelschil en chocolade druppels in de kom door de natte ingredienten.

       
    5. Vul alle vakjes van het muffinblik tot ongeveer tweederde en bak de muffins gaar en goudbruin in 15 tot 20 minuten.

      Laat de muffins na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

       

3 reacties op “Cappuccino en Chocolade Muffins”

  1. Matthijs zegt:

    Hmmm weet je zeker dat dit recept klopt?
    Het wordt een grote droge klont, en er zit bijna geen suiker in, of mis ik nou iets?
    Nou ja, net de blueberry muffins gemaakt die waren wel lekker.

    • Hallo matthijs,

      Het recept klopt wel, dit muffinbeslag is steviger dan bijvoorbeeld het beslag van de bosbessen muffins.
      Fijn om te lezen dat je de bosbessen muffins wel lekker vond.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Matthijs zegt:

    Dank je wel voor de reactie, ik dacht dat en cakebloem en meel een beetje te veel van het goede was.
    Ach dan maar wat extra slagroom er op :)

Geef een reactie