Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Brownie met Oreo koekjes Muffins

Brownie Muffins met Oreo Koekjes

Bijgewerkt op

Een geweldige cupcakesenmuffins.nl variant op Lorraine Pascale haar Cookies and cream fudge brownies!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

60 minuten

24 muffins

Super smeuige chocolade fudge brownies met Oreo koekjes.

Wat heb je nodig om Brownie Muffins met Oreo Koekjes te maken?

Ingrediënten

  • 165 gram Boter (plus iets extra's voor het invetten)
  • 200 gram Pure chocolade
  • 3 Eieren
  • 2 Ei-gelen
  • 1 Vanillestokje
  • 165 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el Bloem
  • 1 el Cacoapoeder
  • Snufje Zout
  • 154 gram Oreokoekjes

Materialen

Hoe maak je Brownie Muffins met Oreo Koekjes?

  • Brownie muffins met Oreo koekjes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en vet het muffinblik in met de extra boter.

       

       
    2. Smelt de boter langzaam in het pannetje, haal de pan van de hittebron zodra de boter gesmolten is

       

       
    3. Rasp ondertussen de chocolade met de fijnste rasp, en voeg alle geraspte chocolade toe aan de gesmolten boter, roer de twee ingrediënten goed door elkaar met een pollepel. De chocolade zal nu mooi en geleidelijk aan smelten.

       

       
    4. Mix in de mengkom de 3 eieren en de 2 ei-gelen tot een luchtige en schuimige massa.

       

       
    5. Leg het vanillestokje plat op de snijplank en druk met je hand lichtjes op het stokje. Snij vervolgens het stokje in de lengte doormidden en schraap het stokje leeg met het theelepeltje.

       

       
    6. Voeg vervolgens al mixend het vanillemerg toe aan het ei-schuim.

       

       
    7. Mix nu in twee keer de suiker toe aan het ei-schuim, op deze manier houdt het schuim zijn luchtige vorm.

       

       
    8. Giet het gesmolten chocolade/boter-mengsel langs de zijkant van de mengkom bij het ei-schuim.

       

       
    9. Schep nu met behulp van de siliconen spatel, de chocolaboter door het ei-schuim en voeg nu ook het bloem en de cacaopoeder toe, blijf de massa goed rond scheppen tot het een mooie en bijna glad beslag wordt.

       

       
    10. Verkruimel de helft van de koekjes en schep deze door het beslag. Vul elk vakje van het muffinblik nu voor helft met het beslag en verkruimel de overige koekjes en druk deze nog her en der in het beslag.

       

       
    11. Bak de brownie muffins gaar en donkerbruin in 20 tot 25 minuten, laat de muffins volledig buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       

25 reacties op “Brownie Muffins met Oreo Koekjes”

  1. Karin zegt:

    Dit recept is zooooo lekker! Ik heb het vanmiddag gemaakt en ik kan maar niet van de muffins afblijven!

  2. lisa zegt:

    ik heb deze op mijn hyvespagina gezet en heb een vraagje: mag je in plaats van een muffinblik ook muffinvormpjes gebruiken????????

  3. Kiara zegt:

    ik meent het als ik zeg dat dit recept door een chefkok is verzonnen
    xxx kiara

  4. Iris.T zegt:

    Mmmm… heerlijk recept! Die gaan we er zeker in houden!

  5. Little sweet princess zegt:

    Heb gisteren deze site ontdekt en ben zo op dit recept terecht gekomen, heb het ‘s avonds direct uitgeprobeerd !!! Super lekker, alleen wist ik niet goed of ik het deeg in papiertjes moest doen of niet… Heb het zo geprobeerd in een cupcake blik en muffin blik, en de cupcakes waren het best gelukt, denk wel dat ik volgende keer al het beslag in 1 groot vierkant blik ga doen en na het bakken de cake in vierkantjes snijden…

    Groetjes,
    Jolien

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Jolien,

      Je kunt deze cupcakes bakken in een muffinblik, zonder de kuipjes eerst te voorzien van een papieren bakvormpje.

      Normaal gesproken is, wat jij de volgende keer wilt gaan doen ook de manier om een browniecake te bakken, maar dit is juist een aanpassing en leuke variant op de normale manier :-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. Tamar zegt:

    Het ziet ererg lekker uit, ik wil het dan snel een keer proberen. Maar hoeveel muffins kun je (ongeveer) maken met de recepten van deze site?

    Alvast bedankt!

  7. sulaika zamina joemai zegt:

    Zullen de muffins mislukken als ik in plaats van 165 gr. lichtbruine basterdsuiker gewoon bruine suiker gebruik?

  8. Hanneke zegt:

    Hallo Suliaika,

    ipv muffins maakt ik er een taart van. Op de bodem doe ik doekjes deeg en dan het brownie beslag.
    Naast de oreo koekjes die ik ook Rolo in… Jum Jum…
    Is ook lekker om een keertje te proberen.. En als het even kan een bolletje vanille ijs en slagroom : )

    Liefs,

  9. Lotte zegt:

    Echt een HEERLIJK recept. Heb ze nu twee keer gebakken en je kunt er niet van afblijven! Ik heb ze de afgelopen twee keer in silicone vormpjes gedaan. Kan het ook in de ouderwetse papieren ronde vormpjes? En in een tulband? Ben ik erg benieuwd naar.

    Groeten,
    Lotte.

    • Hallo Lotte,

      Wat super om te lezen ,dat dit recept je zo goed bevalt!

      Uiteraard kun je deze brownies ook in een tulband of in een muffinblik met bakingcups bakken, houdt alleen de baktijd bij het bakken in de tulband in de gaten, dit zal langer zijn dan wanneer je ze in een muffinblik bakt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  10. danielle zegt:

    Wow dit is echt mega lekker!
    Ontzettend goed recept!

    Groeten Danielle

  11. Els999999 zegt:

    Kun je ze ook in een muffinblik bakken met daarin papieren vormpjes, of blijven de muffins dan in de papieren vormpjes plakken?

    • Ron zegt:

      Hallo Els,

      Natuurlijk zou je ook bakingcups kunnen gebruiken in het muffinblik ipv boter, de brwonie is smeuig genoeg om goed los te laten van het papiertje.Maar wat kruimels zullen er waarschijnlijk wel vast blijven plakken.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  12. Liz zegt:

    Superlekker recept! Ik heb het al een paar keer gemaakt! Ik zou ze nu graag bakken in een grote bakvorm ,maar gaan ze dan niet uit elkaar vallen? :) xx en is het normaal dat er zo weinig bloem in zit :)

    • Hallo Liz,

      Je kunt dit recept ook in een vierkant blik maken, geen probleem, vet het blik wel goed in en bekleed het met wat bakpapier.

      Ja het klopt echt, voor dit recept heb je maar twee eetlepels bloem nodig.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  13. Liz zegt:

    Dankjewel!
    Weet je toevallig ook welke afmetingen van de bakvorm het meest geschikt zijn?

Geef een reactie