Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Banaan Noot Muffin

Bananen noten muffins

Bijgewerkt op

Heerlijke muffins voor bij een stevige lunch.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

24 muffins

Heerlijke muffins met een stevige bite van banaan en noten.

Wat heb je nodig om Bananen noten muffins te maken?

Ingrediënten

  • 1/2 tl Baksoda
  • 1 tl Bakpoeder
  • Vanille smaakmaker
  • 1 tl Zout
  • 100 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram gehakte pecannoten of walnoten
  • 2 Grote bananen (rijp en geprakt)
  • 2 Eieren (maat L)
  • 225 gram Kristalsuiker
  • 450 gram Bloem
  • Kannetje Melk (toevoegen op gevoel)

Hoe maak je Bananen noten muffins?

  • Muffins maken

    1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Mix de boter en de suiker tot het een licht en luchtig mengsel wordt.

      Klop de eieren stuk voor stuk door de luchtige boter.

       
    3. Mix in de tweede kom de bananen met het vanille extract, blijven mixen tot het een glad mengsel wordt.

      Schep het vervolgens door het botermengsel.

       
    4. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder en de baksoda in de derde kom.

       

       
    5. Roer het bloemmengsel en boter-banaanmengsel stevig door elkaar, giet er telkens een klein beetje melk bij.

       
    6. Zodra het iets vochtig is geworden kun je de gehakte noten toevoegen.

       
    7. Vul de papieren vormpjes tot ongeveer tweederde met het beslag.

       
    8. Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

       
    9. Buiten de oven de eerste 10 minuten in het muffinblik laten afkoelen, daarna op het rooster verder laten afkoelen.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Bananen noten muffins”

  1. Sheila zegt:

    Ik wil graag de muffins maken, maar ik zou graag willen weten hoeveel ml melk ik moet gebruiken.

    • Hallo Sheila,

      Bij dit recept is het toevoegen van melk echt op gevoel, vandaar ook een kannetje melk.

      Voeg gewoon eetlepel voor eetlepel wat melk toe tot je een mooie gladde massa hebt bereikt.

      Het vergt even wat moeite en concentratie, maar het resultaat is er dan ook echt naar!

      Heel veel bakplezier.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie