Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Banaan - Kokos Muffins

Banaan-Kokos Muffins

Bijgewerkt op

Heerlijk muffins met een vleugje tropisch paradijs!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

90 minuten

12 Muffins

Muffins met een tropisch tintje.

Wat heb je nodig om Banaan-Kokos Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 1 Banaan (in kleine stukjes gesneden)
  • 150 ml Karnemelk
  • 2 Eieren
  • 2,5 tl Baksoda
  • 250 gram Cakebloem
  • 3 el Gemalen kokos
  • 50 gram Boter
  • 60 gram Suiker
  • Zout

Materialen

Hoe maak je Banaan-Kokos Muffins?

  • Muffins bakken

    1. Verwarm de oven voor op 200*C en spuit elk vakje van het muffinblik in met de bakspray.

       
    2. Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.

       
    3. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het baksoda en iets zout aan toe.

       
    4. Maak in het midden van het bloem-mengels een kuiltje.

       
    5. Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.

       
    6. Roer het eier-mengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje, roer alles snel door elkaar met de houten pollepel, 8 tot 10 keer roeren moet voldoende zijn.

       
    7. Spatel de banaan en kokos door het beslag.

       
    8. Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.

       
    9. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!

       
    10. Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

5 reacties op “Banaan-Kokos Muffins”

  1. Griet zegt:

    hoi,

    waarom gebruik je karnemelk en geen gewone melk?
    voor de smaak? structuur?…

    GRIETjes x

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo griet,

    Dankjewel voor deze vraag, want nu zie ik direct dat het recept niet helemaal klopt!

    Bij dit recept gebruik je baksoda en geen bakpoeder.

    En vanwege de baksoda wordt er een “zuur” ingredient gebruikt in dit geval karnemelk

    Meer info over baksoda vind je >>hier<<...

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Griet zegt:

    ik heb ze uiteindelijk gebakken voor mijn familie waarmee ik op vakantie trok… ze waren echt heerlijk én een groot succes bij de familie… ik zou er volgende keer zelf een extra lepel kokos in doen… ik ben nogal een kokos fan.
    ik heb de muffins versierd met de chocolade ganache en er nog enkele vlokjes kokos op gestrooid…
    hmmmmmm…

  4. Sandra zegt:

    Hallo,
    Is het mogelijk om rijstemelk of amandelmelk te gebruiken ipv karnemelk ?
    Groetjes,
    Sandra

    • Hallo Sandra,

      De karnemelk activeert het baksoda en is daardoor eigenlijk niet vervangbaar door een milde “melk”soort.
      Maar je zou de amandelmelk wel kunnen aanpassen, door er zelf een soort karnemelk van te maken!

      Voeg een theelepel citroensap of blanke azijn toe aan 250 ml melk. Roer de melk goed door en laat het minstens 5 minuten staan. Zodra de melk er gestremd uitziet is je “karnemelk”klaar!

      Op onze Tips & Technieken pagina lees je meer over de verschillende soorten bakpoeders en hun specifieke werking in een recept.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie