Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Banaan Chocolade Muffin

Banaan Chocolade Muffin

Bijgewerkt op

Een heerlijk tussendoortje!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

12 - 18 muffins

Heerlijke banaan en chocolade muffins.

Wat heb je nodig om Banaan Chocolade Muffin te maken?

Ingrediënten

  • 1 Ei (maat M)
  • 300 gram Bloem
  • 150 ml Melk
  • 175 gram Bakvaste chocolade druppels (melk)
  • 100 gram Bruine suiker
  • 100 gram Banaan (gepureerd)
  • 50 ml Plantaardige olie
  • 3 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Zout
  • 1/2 tl Kaneel (gemalen)
  • 1/4 tl Nootmuskaat

Hoe maak je Banaan Chocolade Muffin?

  • Muffins maken

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.

       
    2. Spatel alle ingrediënten droge ingredienten door elkaar.

      Maak vervolgens een kuiltje in het midden.

       
    3. Giet in het kuiltje van de droge ingredienten een voor een de natte ingredienten.

      Spatel de natte en droge ingredienten in maximaal 10 roer-bewegingen door elkaar.

       
    4. Spray het muffinblik in en vul alle vakjes tot ongeveer twee-derde met het beslag.

       
    5. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

       
    6. Buiten de oven de eerste 10 minuten in het muffinblik laten afkoelen, daarna op het taartrooster verder laten afkoelen.

       

13 reacties op “Banaan Chocolade Muffin”

  1. Kiara zegt:

    Hmmmmm lekker hooor

  2. yas en esra zegt:

    hey voor hoeveel personen is dit recept… ???
    groetjes yas en esra xxx

  3. Tine zegt:

    Lekkere muffins, gemakkelijk om te maken.
    Zijn niet zo zoet maar dit vind ik juist goed.
    Heb er wel wat meer banaan bij gedaan, anders proef je deze niet zo hard.

  4. cath zegt:

    SUPERGOED RECEPT!!

    heel lekker!! heb ze net klaaar en ze zijn heeeeeeerlijk!!

    ik heb ook wat meer banaan toegevoegd, en het waren precies 18 cakejes!

    ERG LEKKER DUS!!!!

  5. Sylvie zegt:

    Ik heb dit ook getest, maar ik vind het niet zo’n goed recept… Ze zijn helemaal niet gerezen en het deeg is veel te vast…. Na 18 minuten bakken waren ze klaar. Hebben jullie misschien een tip om een luchtiger deeg te krijgen ? Thx!

  6. Marieke zegt:

    De beslag is een beetje dik! Klopt dit recept eigenlijk wel!?!

  7. Marieke zegt:

    Hi silvy! Doe gewoon een eitje erbij! Veel beter!

Geef een reactie