Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Appeltaart muffins

Appeltaart muffins

Bijgewerkt op

Een suikerzoete muffin gevuld met kleine stukjes appel
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

20 - 24 Muffins

Een heerlijke muffin gevuld met kleine stukjes appel, super om op koude woensdagmiddag samen met de kinderen te maken en op te peuzelen.

Deze muffins zijn zowel warm (niet direct uit de oven natuurlijk) als koud heerlijk.

Wat heb je nodig om Appeltaart muffins te maken?

Ingrediënten

  • 400 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 1 tl Bakzout (Natriumbicarbonaat)
  • 250 ml Halfvolle melk
  • 125 ml Zonnebloemolie
  • 2 Elstar appels
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • Kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 4 Eieren

Hoe maak je Appeltaart muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een bakingcup.

       
    2. Meng met de garde het bakmeel, de suiker en het bakzout en het snufje zout door elkaar

       
    3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, bestrooi de appelstukjes met de vanillesuiker en wat kaneelpoeder en een klein beetje van het bloemmengsel.

       

       
    4. Roer in de andere kom de melk, olie en eieren door elkaar.

       
    5. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk hier de natte ingredienten in, roer met de garde in 8 roerbewegingen de natte ingredienten door de droge ingredienten.

       
    6. Spatel vervolgens in nog 2 a 3 roerbewegingen de appelstukjes door het beslag,

      Muffinbeslag hoeft niet glad gemixt te worden, een muffinbeslag ziet er altijd wat klonterig uit.

       
    7. Verdeel het beslag gelijkmatig (38 gram per bakingcup) over de bakingcups in het muffinblik,

      Omdat je met dit recept ongeveer 24 muffins kunt bakken, is het verstandig om de rest van het beslag afgedekt in de koelkast te zetten, zo blijft het vers, De baktijd van de tweede ronde zal wel iets langer worden als dat van de eerste lading muffins.

       
    8. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin, kijk voor de juiste oventemperaturen eerst even op onze Tips & Technieken pagina!

       
    9. Laat de muffins na het bakken op het rooster afkoelen.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

10 reacties op “Appeltaart muffins”

  1. Wanda zegt:

    Er staat bij dat de eieren gemengd worden met de olie en melk. Maar bij de ingredienten wordt niet gesproken over eieren. Hoeveel zijn r nodig volgens het recept?

  2. Wanda zegt:

    Ze waren lekker, en ga nu een grote hoeveelheid bakken als traktatie voor mijn zoontje in zijn klas. Bedank!

  3. Marjan zegt:

    Deze muffins lijken me erg lekker om te maken, maar ik heb een vraagje over het recept. Er staat namelijk dat je zelfrijzend bakmeel nodig hebt en ook nog baksoda, dat is toch dubbelop?
    En ik heb geleerd dat, als je baksoda gebruikt, dat er dan iets zuurs bij het deeg moet, maar ik zie niets zuurs tussen de ingrediƫnten staan. Hoe werkt dat in dit recept?

    Groetjes Marjan

  4. Marjan zegt:

    Ah, bedankt voor het antwoord, ik ga ze proberen :)

  5. ann zegt:

    Super goed recept, iedereen vond ze lekker !

  6. Debbie zegt:

    Hallo,

    Heeft iemand enig idee hoe lang je ze van te voren kunt maken? Is dit een dag, twee dagen…. En hoe het best te bewaren?
    Voor een evenement moet ik nl behoorlijk wat taarten etc maken en zo ook deze muffins, dat lukt me niet allemaal de dag ervoor.

    • Hallo Debbie,

      Wat een leuke uitdaging zoveel lekekr bakken voor een evenement!

      Je kunt deze muffins gerust twee dagen eerder bakken, wat ik vaak doe is ze verpakken in zilverfolie en dan het grote zilveren pakket in een koektrommel.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie