Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Appelmoes Muffin

Appelmoes Muffins

Bijgewerkt op

Een beetje ongewoon, maar buitengewoon lekker!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

15 minuten

60 minuten

24 muffins

Appelmoes als vet vervanger in muffinrecepten

Vetten geven kleur, textuur, en smeuigheid aan onze favoriete baksels.

Al dat vet in onze baksel is natuurlijk niet zo gezond en goed voor de lijn.

Fruitpuree wordt vaak gebruikt om het vet (gedeeltelijk) te vervangen in recepten, appelmoes is een ideale vervanger in met name muffinrecepten.

Lieve groetjes en heel veel bakplezier!

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Appelmoes Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 Eieren (maat M)
  • 900 gram Bloem
  • 400 ml Ongezoete appelmoes
  • 450 gram Suiker
  • 225 gram Gehakte noten
  • 225 gram Roomboter (kamertemperatuur)
  • 3 tl Gemalen kaneel
  • 2 tl Gemalen piment (Jamaicapeper)
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 tl Gemalen kruidnagel
  • 1 tl Zout
  • Poedersuiker

Hoe maak je Appelmoes Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 190 ° C. En spray elk vakje van het muffinblik in met de bakspray.

       
    2. Klop als eerste op een gemiddelde snelheid de boter en suiker tot een licht en luchtige massa.

       
    3. Voeg vervolgens daarna de eieren een voor een toe.

       
    4. Meng al roerend met de pollepel de appelmoes, kaneel, piment en kruidnagel door het botermengsel.

       
    5. Zeef boven de andere beslagkom het zout, bakpoeder en bloem bij elkaar.

       
    6. Maak een kuiltje in het midden van het meel-mengsel en giet hier het appelmoes-mengsel in.

       
    7. Roer in 8 tot 10 roer bewegingen de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.

       
    8. Vervolgens roer je met een grove slag de gehakte noten door het beslag. (een muffinbeslag moet er wat viezig uitzien)

       
    9. Vul elk kuipje van het muffinblik tot ongeveer twee/derde met beslag

       
    10. Bak de appelmoes muffins in ongeveer 15 minuten gaar en goud bruin.

       
    11. Buiten de oven de eerste 10 minuten in het muffinblik laten afkoelen, daarna op een rooster verder laten afkoelen.

      Bestrooi de muffins tijdens de eerste tien minuten van het afkoelen met de poedersuiker.

       

4 reacties op “Appelmoes Muffins”

  1. Isis zegt:

    Hoi,
    Ik heb heel veel zin om deze muffins te maken voor pasen voor bij het ontbijt😋
    Maar voor hoeveel personen zijn deze muffins?
    Xxx isis

  2. Miriam zegt:

    Hoi,

    ik heb dit weekend de muffins gemaakt, maar het zijn dikke massieve muffins geworden. Ze zijn helemaal niet gerezen. De kruiden heb ik overigens vervangen door koekkruiden en de smaak is prima. Alleen de structuur echt niet. Waar zou het mis gegaan kunnen zijn?

    • Hallo Mirjam,

      De meest voorkomende reden dat cupcakes of muffins taai, stug, compact of massief worden, komt omdat ze te lang gemixt zijn.

      Zie: 10 Tips om de Perfecte Cupcake te Bakken
      Tip 4

      Het beslag niet te lang mixen

      Overmix het beslag niet, stop met mixen zodra de laatste meel sliert verdwenen is!
      Als je te lang door mixt worden je cupcakes erg compact en zwaar, in plaats van lekker smeuïg.

      Of omdat ze te heet gebakken zijn, de aangegeven temperatuur in onze recepten is een gemiddelde temperatuur en verschilt per oven.

      Op onze Tip & Technieken pagina vind je een handige tabel om de juiste temperatuur voor jouw oven te vinden (uiteraard kan dit per oven ook weer iets verschillen).

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie