Appel-Kaneel Muffins
Appel en kaneel twee echte herfst smaken,
Wat heb je nodig om Appel-Kaneel Muffins te maken?
Ingrediënten
- 1 Appel (gesnipperd)
- 150 ml Melk
- 2 Eieren
- 2,5 tl Bakpoeder
- 2,5 tl Kaneel (gemalen)
- 250 gram Bloem
- 50 gram Boter (ongezout)
- 60 gram Bruine suiker
- snufje Zout
Materialen
- 2 Mengkommen
- Zeef
- Garde
- Steelpannetje
- Pollepel
- Silicone spatel
- Bakspray
- Muffinblik
- Beslaglepel
- Rooster
- Caketester
Hoe maak je Appel-Kaneel Muffins?
-
Muffin beslag bereiden
-
Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.
-
Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de bruinesuiker, het bakpoeder, kaneel en iets zout aan toe.
-
Maak in het midden van het bloemmengels een kuiltje.
-
Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de melk los.
-
Roer het eierenmengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje, daarna kun je met de houten pollepel alles snel door elkaar roeren.
-
Als laatste kun je de appelsnippers door het beslag heen spatelen.
-
-
Muffins bakken
-
Verwarm de oven voor op 200*C en spuit het muffinblik in met de invetspray.
-
Vul het muffinblik voor twee/derde met beslag.
-
Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!
-
Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.
-
Goed te maken, alleen bij mij waren ze niet erg bijzonder. Niet dat het niet smaakte, maar als je het eet denk je ‘er mist iets’…
van mij ook zeer goed gelukt , maar als je er wat meer smaak aan wil geven gebruik je fantasie dan
aroma’s zoals amandel kunnen ook lekker zijn
hoi, ik heb ze gemaakt en inderdaad zijn ze lekker maar je mist iets,,,,nu heb ik ze weer gemaakt maar dan met wat vanillesuiker er door heen,,,mmmmm,,,dat was wat ik miste,,,,moet alleen nog leren dat ik het deeg niet te stijf klop
Haha, ik ga ze zo maken en ik weet zeker dat ik wel wat er op kan verzinnen
Het recept helemaal gevolgd, helaas rijzen de muffins niet en na 25 minuten zijn ze nog niet gaar! Beetje jammer.
in plaats appel met kaneel hebben wij stoofperen gedaan erg lekker
1 muffin was goed de rest was niet gerezen jammer.
Niet leuk dus!
Ik heb 2 lepels kwark toegevoegd en 1 theelepel vanillesuiker en 1 theelepel koekkruiden.
Is deze ook koolhydraatarm? En wat kan ik doen om hem bijna suikervrij te krijgen?
Hallo Annelies,
Helaas is deze muffin niet koolhydraat arm, dit vanwege de suikers uit de appel, de hoeveelheid bloem en de bruine suiker.
Je zou dan dus de appel en de bruine suiker al moeten vervangen door een zoetstof en suikervrije appelsmaakstof.
Lieve groetjes
Marie-Louise
Mij lijken ze supper lekker ik ga ze ook maken maar wat kan ik doen om er meer smaak aan te geven??
lekker hoot maar ze waren hard toen ik ze uit de oven haalden
Hallo Diewertje,
Waarschijnlijk heb je de muffins op een te hete temperatuur gebakken, Als je cupcakes en muffins te heet en te lang bakt, worden ze helaas heel erg hard.
Op onze Tips & technieken pagian vind je een tip over oventemeperaturen, want de temperatuur aangegeven in het recept is een gemiddelde en verschilt dus per oven soort. De tekst verwarm de oven voor op 200*C in ons recept is een rechtstreekse link naar de tip.
Ik hoop dat de volgende lading muffins heerlijk zacht en smeuig zullen zijn.
Lieve groetjes
Marie-Louise
Heb de bloem vervangen door speltbloem en de suiker door kokosbloesemsuiker. Heerlijk!
Evt vanille essence toevoegen voor meer vanille smaak.
Hoi,
we hebben net heerlijk de muffins gebakken met onze eigen inbreng (verse vanille,rasp van sinaasappel). Ik heb van een turkse vriendin als tip gekregen altijd de bakpoeder eerst door de melk te roeren, daardoor hebben we mooi gerezen muffins.