Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Appel haver muffin

Appel Haver Muffins

Bijgewerkt op

Een heerlijk gezonde muffin voor bij het ontbijt.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

120 minuten

12 Muffins

Ons oude recept uit 2010 was echt aan vervanging toe,

wij hebben heel wat appels geschild en muffins gebakken en dit lijkt ons een goed en lekker recept.

We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Lieve groetjes en heel veel bakplezier.

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Appel Haver Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 Eieren
  • 3/4 cup Melk (187,5 ml)
  • 1/2 cup Plantaardige olie (125 ml)
  • 1 cup Bloem
  • 1 cup Havermeel (125 gram)
  • 1/3 cup Suiker (66.67 gram)
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl Gemalen kaneel
  • 2 Goudreinet appels (geschild en in blokjes gesneden)
  • Krisco

Materialen

Hoe maak je Appel Haver Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 200*C en vet het muffinblik in met een klein beetje krisco.

       
    2. Klop in de mengkom de eieren licht op, voeg de melk en olie toe en spatel de ingredienten door elkaar tot ze net met elkaar vermengd zijn.

       
    3. Zeef de bloem, havermeel, suiker, bakpoeder, zout, nootmuskaat en kaneel bij elkaar in de tweede kom.

       

       
    4. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk hier het ei mengsels in.

      Schep in 8 roer-bewegingen de droge en natte ingredienten door elkaar.

       
    5. Spatel in nog ongeveer 2 roerbewegingen de appelstukjes door het beslag.

       
    6. Verdeel met behulp van de beslaglepel het beslag gelijkmatig over de kuipjes van het mufffinblik.

       
    7. Bak de muffins gaar en goudbruin in 15 tot 20 minuten.

       
    8. Laat de muffins de eerste 5 minuten na het bakken na garen in het muffinblik, daarna kun je ze op het rooster volledig laten afkoelen.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: , , ,

Bron/Foto: Peter

Geef een reactie