Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Suiker Donut Muffin

Appel Donut Muffin

Bijgewerkt op

Een muffin met een echte donut smaak.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

18 minuten

60 minuten

12 Muffins

Suiker donut muffins met appel en kaneel maken

Wat heb je nodig om Appel Donut Muffin te maken?

Ingrediënten

Suiker donut muffins met appel en kaneel

  • 1 1/2 cup Bloem (187,5 gram)
  • 1/2 tl Zout
  • 1 3/4 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 1/2 cup Suiker (100 gram)
  • 1/3 cup Zachte boter (75 gram)
  • 1 Ei
  • 1/2 cup Melk
  • 1 1/2 cup Appel in dobbelsteenstukjes (180 gram)

Topping

  • 1/2 cup Suiker (100 gram)
  • 3/4 tl Kaneel
  • 110 gram Boter (gesmolten)

Materialen

Muffins

Topping

  • Steelpannetje
  • Pollepel
  • Diep bord

Hoe maak je Appel Donut Muffin?

  • Suiker donut muffins met appel en kaneel maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en vet het muffinblik in.

       
    2. Zeef het bloem, zout bakpoeder en nootmuskaat in de beslagkom

       
    3. Mix de boter en suiker tot een romige massa. Mix het geklopte ei erbij.

       
    4. Voeg nu om en om een deel melk en een deel van het bloem-mengsel al mixend toe.

       
    5. Schep met de spatel de appel-dobbelsteentjes door het beslag.

       
    6. Vul het muffinblik tot 2/3 met het beslag en bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 15 tot 18 minuten.

       
    7. Zodra de donuts gebakken zijn, laat je ze eerst 10 minuten afkoelen in het muffinblik.

       
    8. Terwijl de donut muffins staan af te koelen, smelt je de boter en haal je de pan van het vuur.

       
    9. Roer de suiker en het kaneel door de gesmolten boter. Schenk het botermengsel in een diep bord.

       
    10. Zodra de muffins wat afgekoeld zijn kun je ze met de bovenzijde in het botermengsel dippen en rechtop op een rooster verder laten afkoelen.

       

8 reacties op “Appel Donut Muffin”

  1. Griet zegt:

    vandaag gemaakt…
    suuuper lekker… de muskaatnoot leek mij eerst bizar in het beslag, maar was toch zeker lekker :-)
    als ik de topping had gemaakt en de muffins er in dop, bleef de topping niet plakken. ik heb de topping er dan met een lepel over gesmeerd…
    foto’s stuur ik u straks

    de muffins waren ook een succes bij mijn collega’s :-)

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Ik heb ondertussen uw foto’s onderaan het recept geplaatst!

    Ze zien er heerlijk uit!

    Mijn complimenten!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Rebecca zegt:

    Ik heb ze ook gemaakt. Ik vond ze wel oke, maar ik vind niet dat ze naar donut smaakten. Super jammer.. Misschien dat ik iets verkeerd heb gedaan.. Ik vond de muskaatnoot ook net iets te overheersend. En ik heb ze toch wel een vijf minuten langer in de oven moeten laten staan, want ze waren nog helemaal niet klaar. Ik ga deze muffins niet opnieuw maken. Volgende probeersel: muesli-muffins.
    Mvg.

  4. Lisa zegt:

    Ik heb vandaag deze muffins gemaakt. Ik ben pas net begonnen met het bakken van muffins, lijkt me wel een leuke en natuurlijk lekkere hobby! En daarom besloot ik dit recept te maken, omdat het me wat minder moeilijk leek dan andere recepten die hier op de site staan. Alle ingrediënten bij elkaar doen is natuurlijk niet heel erg moeilijk. Ik vond het eigenlijk pas moeilijk worden wanneer de muffins de oven ingaan. Ik vind het heel lastig om te bepalen wanneer ze nu echt klaar zijn. Het duurde een tijdje voordat de muffins mooi goudbruin werden (ik heb ze uiteindelijk 30 min in de oven gehad). Ik heb net even geproefd. Ze waren nog een beetje zacht en nat van binnen, maar dat kan misschien ook komen doordat ze nog niet helemaal afgekoeld waren? Aan de binnenkant leek het een beetje op appeltaart. Wel erg lekker! En toch best trots aangezien ik dit nog niet vaak heb gedaan.

  5. Xxvi7 zegt:

    Ik heb deze net gemaakt, maar nog niet geproefd. Ik denk alleen dat de het suikermengsel niet door de boter geroerd moet worden. De boter wel smelten en de muffin hierin dopen en vervolgens de muffin door het suikermengels rollen/halen. OP deze manier krijg je volgens mij wel het gewenste effect als op de foto.

    groetjes
    Vione

  6. Jolanda zegt:

    Ga ze nu maken maar dan met verse aardbeien…

    • Hallo Jolanda,

      En hoe zijn de aardbeien donut muffins geworden?

      Bakken met verse aardbeien is altijd wat lastig vanwege het hoge vochtgehalte van de aardbei, de muffins kunnen hierdoor erg zompig worden.

      maar ik denk dat de combinatie verrukkelijk is!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. ik heb ze ook gemaakt.. ze zijn heel lekker.. als je de topping beetje lauw laat dan krijg je wel dat effect van wat je ziet op de foto.. maar ik heb ze ook met een lepeltje erover moeten vegen.

Geef een reactie