In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Sinaasappel-Abrikozen Muffins

Abrikozen-Sinaasappel Muffins

Gepost op

Heerlijke zoete muffins met de smaak van Sinaasappel en Abrikozen
Dit recept delen:
Pinterest

Ingredienten

  • 100 ml karnemelk
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 250 gr bloem
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr kleingesneden abrikozen
  • 60 gr suiker
  • zout

Benodigdheden

  • 2 beslagkommen
  • garde
  • muffinblik
  • papieren cupcake vormpjes
  • pollepel
  • rooster
  • steelpannetje
  • zeef

Bereiding van het beslag

  • Laat de boter in het steelpannetje op een laag vuurtje smelten.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg hier de suiker, het bakpoeder, de sinaasappelschil en iets zout aan toe.

[AdSense]

  • Maak in het midden van het bloemmengels een kuiltje.
  • Klop met de garde in de andere beslagkom de eieren met de karnemelk, het sinaasappelsap en de honing los.
  • Roer het eierenmengsel door de gesmolten boter en giet dit ei-botermengsel in het kuiltje, daarna kun je met de houten pollepel¬† alles snel door elkaar roeren.
  • En als laatste roer je er de stukjes abrikoos doorheen.

Muffins bakken

  • Verwarm de oven voor op 200*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren vormpje.
  • Vul het muffinblik voor twee-derde met beslag.
  • Bak de muffins in 20 tot 25 minuten in het midden van een hete oven gaar en goudbruin!
  • Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de muffins verder afkoelen op het rooster.

Geef een reactie