In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Aardbeien Muffins

Aardbeien Muffins

Bijgewerkt op

Deze lekkere aardbeien muffins zijn heel eenvoudig te maken en hebben een heerlijke krokante toplaag.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

90 minuten

24

Dit recept verscheen voor het eerst op 2 november 2010 op onze site en had in al die jaren nog geen update gehad, hij stond zelfs nog in onze allereerste huisstijl.

En dat kan anno 2016 natuurlijk niet! ;-)  Zeker niet, nu de groenteboeren weer volop heerlijke aardbeitjes verkopen.

Dus hup aan de slag gegaan en dit recept opnieuw gemaakt en zoals jullie tegenwoordig van ons gewend zijn, bij elke stap een duidelijke foto en korte uitleg.

Deze lekkere aardbeien muffins zijn heel eenvoudig te maken en hebben een heerlijke krokante toplaag.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Aardbeien Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 500 gram Patentbloem
  • 150 gram Kristalsuiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 3/4 tl Kaneelpoeder
  • 1/2 tl Zout
  • 200 gram Verse aardbeitjes (gewassen, gedroogd en in kleine stukjes gesneden)
  • 225 ml Karnemelk
  • 75 gram Ongezouten boter (Zacht en in blokjes)
  • 1/2 el Vanille extract (DIY vanille extract!)
  • 1 Eitjes
  • 2 Eiwitten
  • 1 1/2 el Suiker (als topping)

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Aardbeien Muffins?

Aardbeien Muffins

7 reacties op “Aardbeien Muffins”

  1. NIina zegt:

    Hallo,
    Kan ik in plaats van karnemelk ook melk gebruiken, of worden de muffins dan minder luchtig?
    Groetjes Nina

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Nina,

      Door het gebruik van karnemelk worden deze muffins lekker smeuïg en romig van smaak, dit zal een stuk minder zijn door gebruik te maken van melk.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Amanda zegt:

    Zijn dit nederlandse aardbeien muffins?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Amanda,

      Hier bij cupcakesenmuffins.nl werken wij (uitzonderingen daargelaten) met de originle cupcake – en muffin recepten, wat betekent dat dit recept het originele aardbeien muffin recept is uit Amerika.

      Maar dit recept is op de juiste manier vertaald, getest en bereidt met heerlijke aardbeien van Nederlandse bodem.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Marie-Louise zegt:

    Hallo Jo,

    Ach wat jammer…

    Zelf bak ik steevast dit muffin recept: http://www.cupcakesenmuffins.nl/muffin-recepten/verse-bosbessen-muffins/ voor bij mij thuis.

    Dit is echt mijn lievelingsmuffinrecept.

    Als ik dan aardbeien muffins bak (vervang ik de bosbessen door diepvries aardbeien.) Ik hak de aardbeien dan klein met de keukenmachine en dit spatel ik op het laatst door het beslag.

    deze muffins kunnen echt niet mislukken!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

    • gast zegt:

      Hallo Marie-Louise, ik heb de muffins met 200 ml yoghurt gemaakt volgens de link van bovenstaand recept. M’n beslag was heel dik en plakkerig toen heb ik er nog een scheutje karnemelk bijgedaan. Hoort het zo dik? En hoe kan ik het beslag door elkaar mengen? Niet met een mixer neem ik aan?
      Gr Jolanda 

  4. anouk zegt:

    Ik heb het recept voor Muffins met bosbessen uit blik gebruikt en dan de bosbessen vervangen door aardbeien uit blik en de casissiroop door aardbeiensiroop. Ook de hoeveelheid suiker een beetje aangepast, deze muffins waren echt heerlijk! Als ze niet rijzen, miss iets meer bakpoeder toevoegen? (voor 12 muffins doe ik meestal ongeveer 4 tl)

Geef een reactie