Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pepperoni muffin recept

Pepperoni Muffin

Bijgewerkt op

Mais muffins met Pizza Topping
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

15 minuten

60 minuten

36 mini muffins

Wat heb je nodig om Pepperoni Muffin te maken?

Ingrediënten

  • 1 1/2 cup Cakebloem (187.5 gram)
  • 1/2 cup Maismeel (62.5 gram)
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Zout
  • 1 Licht opgeklopt ei (Maat L)
  • 1 1/4 cup Melk (312.5 ml)
  • 1/4 cup Plantaardige olie (62.5 ml)

  • 1/3 cup Marinara saus (83.3 ml)
  • 1/3 cup Geraspte parmezaanse kaas (50 gram)
  • 1/3 cup Pepperoni (fijn gehakt) (80 gram)

Hoe maak je Pepperoni Muffin?

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats in elk vakje van het mini muffinblik een papieren mini bakvormpje.

       
    2. Zeef de cakebloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout bij elkaar in de ene mengkom.

       
    3. Maak alvast een kuiltje in het midden van het meel mengsel.

       
    4. Klop in de andere kom met de garde het ei, de melk en de olie bij elkaar.

       
    5. Giet het ei-mengsel in het kuiltje van het meel-mengsel en roer in 8 tot 10 roer bewegingen met de pollepel de natte en droge ingrediënten door elkaar.

       
    6. Roer met de silicone spatel in de derde kom de geraspte kaas door de marina saus.

       
    7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes ongeveer 3/4 vol.

       
    8. Schep over elk beslag een halve theelepel sausmix en druk het iets aan.

       
    9. Als laatste strooi je over elke kaas laag wat fijn gehakte pepperoni.

       
    10. Bak de muffins gedurende 15 minuten, de randen zullen iets omhoog rijzen en goudbruin bakken.

       
    11. Laat de muffins de eerste vijf minuten in het muffinblik afkoelen.
      Daarna kun je ze direct warm serveren!

       

3 reacties op “Pepperoni Muffin”

  1. Eva zegt:

    Wat zijn de hoeveelheden die je nodig hebt voor de ingrediënten. wat houd Cup in?

Geef een reactie