Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Broccoli Muffin

Broccoli Muffins

Bijgewerkt op

Een heerlijk hartig hapje!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

30 minuten

45 minuten

12 Muffins

Omdat je deze muffins dezelfde dag als dat je ze gebakken hebt, moet opeten, is dit een erg lekker voorgerecht!

Wat heb je nodig om Broccoli Muffins te maken?

Ingrediënten

  • 12 Broccoli roosjes (*kleine)
  • 275 gram Zachte boter
  • 50 gram Suiker
  • 4 Eieren (maat L op kamertemperatuur)
  • 300 gran Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • 1/2 tl Cayenne peper
  • 1/2 tl Zout
  • 60 gram Cheddar kaas (geraspt)

Materialen

Hoe maak je Broccoli Muffins?

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. En vet elk vakje van het muffinblik in met de bakspray.

       
    2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoli-roosjes gedurende 3 minuten.

       
    3. Giet de broccoli roosjes in het vergiet en spoel de roosjes af met koud water.

       
    4. Droog elk roosjes goed af met keukenpapier en zet de roosjes even aan de kant.

       
    5. Mix de boter op een gemiddelde snelheid tot deze licht en romig is.

       
    6. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. waarbij je het volgende ei pas toevoegt als de vorige helemaal opgenomen is door de boter.

       
    7. Roer in de andere kom het bloem, bakpoeder, suiker, zout, cayenne peper en kurkuma door elkaar.

       
    8. Schep de droge ingrediënten met de pollepel door de botermassa, 8 tot 10 keer door elkaar heen scheppen is meer dan genoeg, het beslag moet er nu viezig uitzien!

       
    9. Schep daarna met de spatel de geraspte kaas er nog luchtig doorheen.

       
    10. Schep in elk vakje van het muffinblik een eetlepel beslag.

       
    11. Tik vervolgens tegen de zijkant van het blik om er zo voor te zorgen dat het beslag gelijkmatig over de bodem van het blik verdeeld wordt.

       
    12. Zet daarna in elk vakje een broccoli roosjes rechtop in het laagje beslag.

       
    13. Verdeel de rest van het beslag gelijkmatig over de 12 vakjes, waarbij je het beslag goed over de bovenzijde van de roosjes giet.

       
    14. Bak de muffins ongeveer 20 tot 30 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

       
    15. Laat de muffins de eerste 10 minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       

*Elk broccoliroosje moet met een beetje spelingsruimte in een vakje van het muffinblik passen

6 reacties op “Broccoli Muffins”

  1. Wendy zegt:

    Ik zie de suiker nergens terugkomen in de bereiding??

  2. Eva zegt:

    Waarom direct in het bakblik en niet met cakevormpjes?

  3. ciel zegt:

    vind het erg jammer dat ik door de suiker de huttenkase niet naar boven komt

Geef een reactie