Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Zwarte Pieten cupcakes

Zwarte Pieten cupcakes

Bijgewerkt op

Een hele duidelijke how to voor het maken van een Zwarte Pieten Cupcake.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

1

In deze how to laat ik je aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s zien hoe je een Zwarte Pieten cupcake maakt.

Voor het authentieke Sinterklaasgevoel heb ik net als bij de Zak van Sinterklaas how to, onze speculaascupcakes met schuddebuikjes gebruikt en de cupcake uiteraard versiert met marsepein.

De cupcake heb ik afgesmeerd met onze eigen botercreme.

Ik ben super benieuwd naar jullie Zwarte Pieten cupcakes, zit je op Instagram en bak je wel eens een van onze recepten, tag ons dan met loutjeskeuken.

Heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Zwarte Pieten cupcakes te maken?

Hoe maak je Zwarte Pieten cupcakes?

  • Het Pietenhoofdje

    1. Smeer de cupcake af met een bolle laag botercreme.

       
    2. Kneed een stukje bruin marsepein zacht.

       
    3. Rol het marsepein uit.

       
    4. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker een rondje uit het marsepein.

       
    5. Plaats het rondje op de afgesmeerde cupcake.

      Met de palm van je hand kun je het marsepein glad strijken.

       
  • De oogjes en de neus

    1. Kneed een stukje wit marsepein zacht.

       
    2. Rol het zachte witte marsepein uit.

       
    3. Steek met de ronde plunger cutter twee kleine rondjes uit het uitgestoken witte lapje marsepein.

       
    4. Kneed een klein stukje zart marsepein zacht en rol hier twee hele kleine zwarte bolletjes uit.

       
    5. Druk met het fondanttooltje de twee zwarte bolletjes iets plat.

       
    6. Rol uit het overgebleven bruine marsepein een hele klein bruin bolletje.

      Plak met een beetje eetbare lijm op elk wit rondje een zwartte stip en plak deze ongeveer in het midden van de cupcake en plak daaronder het bruine bolletje.

       
  • De Pietenmuts

    1. Kneed een stukje groen marsepein zacht.

       
    2. Rol het groene marsepein uit.

       
    3. Steek met de geschulpte zijde van de ronde uitsteker een rondje uit het groene marsepein.

       
    4. Steek met de gladde zijde van dezelfde ronde uitsteker op ongeveer tweederde een maanvorm uit het groene rondje.

       
    5. Kneed en rol het kleinste deel tot een worstjes.

       
    6. Plak dit groene worstjes boven de ogen.

      Ongeveer tussen de ogen en de rand van het bruine marsepein.

       
    7. Plak de groene halve maan met de gladde zijde boven de oogjes over het groene worstjes heen.

      Met het fondanttooltje kun je het mutsje wat meer vorm geven.

       
    8. Kneed een klein stukje oranje marsepein zacht.

       
    9. Rol uit het oranje marsepein twee dunne lange worstjes.

       
    10. Draai de twee worstjes om elkaar heen en plak deze langs de onderzijde van het groene marsepein..

       
  • De oren, oorbellen, haren en mond

    1. Kneed uit het overgebleven bruine marsepein twee kleine bolletjes.

       
    2. Druk met het balltooltje een kuiltje in elk bolletje.

       
    3. Plak de oortjes aan weerszijde van het hoofdje, net onder de oranje rand.

       
    4. Kneed en rol uit het gele marsepein twee kleine bolletjes.

       
    5. Plak aan de onderkant van elk oortje en geel bolletje.

       
    6. Kneed en rol uit het zwarte marsepein allerlei verschillende kleine bolletjes en plak deze langs de oranje rand.

      Om een kruleffect te maken kun je met het fondanttooltje kleine deukjes in de bolletje prikken.

       
    7. Kneed een stukje rood marsepein zacht.

       
    8. Rol uit het rode marsepein twee worstjes en plak deze met een beetje eetbare lijm aan elkaar.

      Boetseer de twee worstjes met behulp van je tooltjes tot een prachtig rood mondje.

       
    9. Plak het mooie rode mondje op het gezichtje.

       
  • De veer

    1. Kneed een stukje wit marsepein zacht en rol dit uit.

       
    2. Snij met de cutter embosser een veervormpje uit het witte lapje marsepein.

      Rol de cutter embosser zachtjes langs het midden van het veervormpje.

       
    3. Maak met het fondanttooltje kleine inkepinkjes van de middenlijn naar de buitenkant.

       
    4. Plak het veertje vast op de groene muts.

       
    5. Rol een klein bolletje uit het gele marsepein en druk dit iets plat en druk er daarna met het balltooltje een klein kuiltje in.

      Plak als finishing touch de gele broche aan de onderzijde van de veer net boven de oranje rand.

       

Zwarte Pieten Cupcake

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie