Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Zwarte Piet van marsepein maken

Zwarte Piet van marsepein maken

Bijgewerkt op

Vrolijke Zwarte Pietjes van marsepein maken als cupcake decoratie
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

1 Zwarte Pietje

Vrolijke Zwarte Piet van marsepein maken als cupcake decoratie.

Verdeel het marsepein in 4 gelijke delen en kleur de vier stukjes in de Zwarte Piet kleuren.

Wat heb je nodig om Zwarte Piet van marsepein maken te maken?

Hoe maak je Zwarte Piet van marsepein maken?

    1. Kneed een klein stukje van het paarse marsepein tot een zacht bolletje en rol het marsepein uit tot een dikte van 3 mm.

      Druk vervolgens met de ronde koekuitsteker een mooie cirkel uit het marsepein.

       
    2. Kneed vervolgens een klein stukje van het witte marsepein tot ene zacht bolletje en rol dit ook plat tot een dikte van 3 mm.

      Druk hier met de bloesemzijde van de dubbelzijdige uitsteker een mooi bloemetje uit.

       
    3. Plak met een paar druppels water het witte bloemetje op de paarse onderlaag.

      Druk vervolgens in de bloemblaadje met het schelpvormige tooltje kleine inkepingen in de bloesemblaadjes.

       
    4. Druk nu met het puntige tooltje kleine gaatjes langs de rand van de pietenkraag.

      Door stap 3 en 4 geef je de kraag een kanten effect.

       
    5. Kneed en rol uit het bruine fondant ene klein bolletje voor het hoofdje van de Piet.

       
    6. Kneed een klein stukje van het rode marsepein tot een zacht bolletje en rol het marsepein uit tot een dikte van 3 mm.

      Druk hier met de geschulpte zijde van de dubbelzijdige uitsteker een mooi geschulpt rondje uit.

       

       

       
    7. Druk vervolgens alle schulpjes naar binnen.

       
    8. Zet de Pietenmuts op het hoofdje, zodat je precies kunt zien waar je aan weerszijde een gaatje moet prikken voor een suikerparel-oorbel.

      Druppel een klein beetje water in het gaatje en plaats aan weerszijde een suikerparel.

       
    9. Kneed een klein stukje van het paarse marsepein tot een zacht bolletje en rol het marsepein uit tot een dikte van 3 mm.

      Druk vervolgens met het kleine blad uitstekertje een mooie veer uit het marsepein.

       
    10. Met het tooltje met de bewerkte punt druk je kleine nerfjes en inkepingen in het blad waardoor de veer wat echter gaat lijken.

       
    11. Draai uit het witte en bruine marsepein twee kleine platte rondjes en maak hier twee kleine oogjes van.

      Plak de oogjes met een druppeltje water vast op het hoofdje.

       
    12. Kneed een klein stukje van het witte marsepein tot een zacht bolletje en rol het marsepein uit tot een dikte van 3 mm.

      Druk vervolgens met kleine bloemetjes uitstekertje een lief klein bloempje uit het marsepein.

       

       
    13. Plak de veer samen met het bloemetje vast op de pietenmuts en druk als afwerking nog een suikerparel in het midden van het bloemetje.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie