Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Winter cupcake met sneeuwpop

Winter Cupcake met Sneeuwpop

Bijgewerkt op

Een echt winterse traktatie!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

25 minuten

120 minuten

12 - 18 Cupcakes

Rechtstreeks uit Amerika, deze overheerlijke winter cupcakes.

Heerlijk romige chocolade cupcakes volgens het recept van de Magnolia Bakery uit New York!

Wat heb je nodig om Winter Cupcake met Sneeuwpop te maken?

Ingrediënten

Chocolade cupcakes

Chocolade botercreme

Decoraie

Hoe maak je Winter Cupcake met Sneeuwpop?

  • Magnolia Bakery Chocolate Cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 175°C en plaats in elk vakje van het cupcakeblik een papieren bakvormpje.

      Zeef het bloem en de baksoda samen in de beslagkom.

      Mix in de andere kom op een gemiddelde snelheid de boter tot een gladde massa.

      Voeg de suiker toe en klop de botermassa gedurende ongeveer 3 minuten tot een licht en luchtige massa.

      Voeg de eieren een voor een keer toe, klop het geheel steeds goed na elk ei!

      Voeg al mixend de chocolade schepje voor schepje toe, totdat de chocolade goed opgenomen is door de boter.

      Voeg de droge ingrediënten in drie keer toe afgewisseld met de karnemelk en het vanille extract.

      Mix na elke toevoeging de ingrediënten goed door elkaar tot deze volledig opgenomen zijn.

      Om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn en het beslag volledig glad is, schraap je het beslag van de zijkanten van de kom, met behulp van de siliconen spatel,

      Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met beslag en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

      Laat de cupcakes na het bakken de eerste 10 minuten in het blik maar buiten de oven afkoelen, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Magnolia Bakery Chocolade Botercreme

    1. Mix de boter in ongeveer 3 minuten zacht en glad op een gemiddelde snelheid

      Voeg de melk toe en klop tot een glad geheel. Voeg daarna de gesmolten chocolade en mix het ongeveer 2 minuten goed door.

      Voeg de vanille toe en mix de chocoboter nog gedurende 3 minuten.

      Voeg nu schepje voor schepje de suiker toe en klop op lage snelheid tot een romige chocolade botercreme.

       
  • Winter cupcakes versieren

    1. Zodra de cupcakes volledig afgekoeld zijn vul je de spuitzak met de chocolade botercreme en draai je er met het stervormig spuitmondje een mooie klassieke toef botercreme op.

      Draai uit het fondant per cupcake twee balletjes een grote en een kleine.

      Met een klein beetje voedselkleurstof geef je een klein gedeelte van het fondant een zacht paarse kleur, draai hier per cupcake een klein schijfje van, wat je tussen de twee witte balletjes drukt, om het fondant aan elkaar te laten plakken, gebruik je een druppeltje water.

      Voor de oogjes, de armpjes en de knoopjes op het lijfje van de sneeuwpop maak je heel gemakkelijk gebruik van de roze musketzaad en de pure hagelslag.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie