Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcake met Strik van fondant

Vanille Cupcake met fondant Strik

Bijgewerkt op

Een fantastische vanille cupcake versierd met roze botercreme en een witte strik van fondant.
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

25 minuten

90 minuten

12 cupcakes

Heerlijk vanille cupcakes maken, voor een babyshower, maar ook voor mama op moederdag zijn deze cupcakes helemaal geweldig!

Wat heb je nodig om Vanille Cupcake met fondant Strik te maken?

Ingrediënten

Voor de cupcakes

Voor de botercreme

Voor de strik

Hoe maak je Vanille Cupcake met fondant Strik?

  • Vanille cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Meng het meel, de suiker, bakpoeder, zout, olie, melk en vanille extract in de beslagkom.

      Mix het geheel op de laagste stand voor ongeveer 2 minuten.

      Voeg de 4 eiwitten toe en mix het geheel op de hoogste snelheid tot het zacht en pluizig wordt

      Vul de cupcake vormpjes tot de helft of tot twee/derde met beslag.

      Bak de cupcakes in 20 tot 25 gaar en goudbruin.

      Laat de cupcakes de eerste 10 minuten afkoelen in het muffinblik, daarna kunnen ze verder afkoelen op het rooster.

       
  • Vanille botercreme

    1. Mix in de beslagkom de boter, sojaboter tot een smeuïg geheel en voeg het vanille extract toe.

      Mix daarna op gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de suiker toe.

      Schraap tussendoor met de silicone spatel het beslag goed van de randen en de bodem zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

      Zodra alle suiker toegevoegd is, lijkt het beslag wat droog te worden, voeg de melk toe en mix op gemiddelde snelheid het beslag tot een glad en luchtig geheel.

      Voeg als laatste de roze voedselkleurstof toe en mix het geheel nog zeker twee minuten op een gemiddelde snelheid door, zodat de kleurstof volledig opgenomen wordt door de botercreme.

       

       
  • Strik van fondant en toef maken

    1. Kneed het tylosepoeder stevig door het fondant en laat het fondant vervolgens even ingewikkeld in huishoudfolie even rusten.

      Leg op je werblad een stuk bakpapier klaar.

      Rol het fondant uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.

      Snij met langs de liniaal met de embosser kleine reepjes met een breedte van 1 centimeter uit het fondant.

      Rol met het kleine tandwieltje langs de randen van het fondant lint een mooie rij gaatjes.

      Vouw een stuk lint dubbel en rol daar in het midden een stukje fondantlint omheen.

      Steek een van de tooltjes tussen de uiteinde van het lint zodat deze iets bol komen te staan.

      Snij nog een stukjes fondantlint in twee gelijke delen en snij uit de uiteinde een V-vorm.

      Schenk wat water in het schaaltje en lijm de lint delen aan elkaar met wat eetbare lijm.

      Leg als eerste de twee rechte lint stukjes schuin op elkaar op het bakpapier en daarbovenop kun je het strikgedeelte plakken

      Vul de spuitzak met de roze botercreme en spuit op elke cupcake een mooie grote 1M Swirl.

      Zet de cupcakes vervolgens minimaal een half uur in de koelkast zodat de botercreme kan opstijven.

      Haal de cupcakes weer uit de koelkast en leg op elke toef een mooie fondanten strik.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: A Baked Creation

3 reacties op “Vanille Cupcake met fondant Strik”

  1. Ulrike zegt:

    Dit is toch en droom van een cup cakje.
    Ben blij dta ik deze site gevonden heb.

  2. Lies zegt:

    Het lijkt me echt een heel lekker recept en ik ga het zeker maken maar wat is soja minarine?

    • Hallo Lies,

      Soja minarine is soja “boter” in een kuipje (voor op brood), staat in de grote supermarkten in de koeling bij de tafel margarines.

      Door de combinatie van roomboter en plantaardig vet wordt de botercreme super smeuïg.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie