Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
cutcup1_voorbeeld

Vanille Cupcake met Fondant Margriet

Gepost op

Super leuke cupcakes bereidt en gemaakt met producten van Het Zoete Warenhuis!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

24 Cupcakes

  • 1 1/2 cups zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/4 cups cakebloem
  • 225 gr boter (kamertemperatuur)
  • 2 cups suiker
  • 4 eieren (maat L en op kamertemperatuur)
  • 1 cup volle melk
  • 1 tl vanille extract

FunCakes Mix voor Botercreme (1 kilo €5,25)

  • 50 gr mix
  • 50 gr poedersuiker (gezeefd)
  • 100 ml water
  • 125 gr boter ongezout en op kamertemperatuur)

Gekleurd Fondant (250 gram €2,00)

  • geel
  • groen
  • wit
  • poedersuiker (voor het uitrollen)

Hoe meet ik een cup cakebloem af?
Heel eenvoudig met de Wilton Scoop-it Cupmaten

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Fondant

Magnolia Bakery Vanille Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van de muffinblikken een papieren cupcakevormpje.
  • Meng in een van de twee kleine kommen het bakmeel en de bloem met elkaar.
  • Meng in de andere  kleine kom de melk en het vanille extract.
  • Klop op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter tot een zachte creme.
  • Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toe en klop het botermengsel nog ongeveer 3 minuten.
  • Nu kun je een voor een de eieren toevoegen en het geheel nog eens een minuut laten kloppen.
  • Voeg op de laagste snelheid een derde van het bloemmengsel toe en mix het geheel tot de bloem is opgenomen door de boter.
  • Voeg vervolgens de helft van de melk toe en mix het totdat de melk is opgenomen door het bloem/botermengsel.
  • Herhaal deze stap nogmaals met een derde bloem en de ander helft van de melk.
  • Als laatste mix je het laatste deel van de bloem toe.
  • Schraap met de spatel alle bloem langs de randen en bodem af zodat alle ingrediënten goed gemend worden.
  • Mix het beslag op de laagste stand nu nog 2 minuten.
  • Vul de papieren vormpjes tot twee/derde met beslag en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cupcakes 15 minuten afkoelen in de bakplaat, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op een rooster.

Banketbakkers Botercreme

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur verwerken.
  • Meng de botercrememix en de poedersuiker en het water met een garde tot een lobbig mengsel, laat het mengsel minimaal een uur rusten.
  • Mix de boter in 5 tot 10 minuten op hoge snelheid romig.
  • Voeg het botercreme-poedersuiker-mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix nog ca. 5 minuten tot een gladde creme.

Cupcake Fun

  • Smeer de bovenzijde van elke cupcake in met een dun laagje botercreme.
  • Strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol hier eerst het groene fondant op uit tot een dikte van ongeveer een 3 mm.
  • Druk uit het groene fondant met de uitsteker 24 cirkels en beleg elke besmeerde cupcake met een groen plakje fondant.
  • Rol vervolgens het witte fondant uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en druk nu met de andere zijde van de uitsteker 24 margietjes uit het fondant.
  • Doop je vinger in het water er maak met je vinger de onderzijde van de margietjes nat. Leg de margrietjes nu op de groene fondantcirkel, het water werkt als een soort lijm waardoor de twee fondant lagen aan elkaar zullen blijven plakken.
  • daarna rol je op de poedersuikerlaag het gele fondant uit, ook weer tot een dikte van ongeveer 3 mm en snij hier 24 kleine cirkeltjes uit.
  • Maak de onderzijde van de gele cirkels nat en plak deze in het midden op de witte margrietjes.
Het Zoete Warenhuis.nl
Advertorial van Het Zoete Warenhuis
Het adres voor de enthousiaste cupcake bakker (m/v)

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Geef een reactie